to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:01 | 06.10.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Βραζιλία: Ρούσεφ - Νέβες στον β΄ γύρο

Σε δεύτερο γύρο οδηγούνται οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ανώτατη εκλογική επιτροπή της χώρας. 41,08% των ψήφων απέσπασε η Ντ. Ρούσεφ. Δείτε πώς ψήφισαν ανά περιφέρεια οι Βραζιλιάνοι.


Με καταμετρημένο το 93,54% των έγκυρων ψηφοδελτίων στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ και ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες.

Η πρόεδρος Ρούσεφ δεν κατάφερε τελικά να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο καθώς δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία λαμβάνοντας το 41,08% των ψήφων.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες, ο οποίος έλαβε το 34,20% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Μαρίνα Σίλβα με ποσοστό 21,14%.

«Ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια μάχη που θα είναι νικηφόρα, γιατί είναι ο αγώνας του λαού της Βραζιλίας. Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας των οικοδόμων του μέλλοντος που ποτέ δεν θα αφήσει τη Βραζιλία να γυρίσει προς τα πίσω», ανέφερε η Ρούσεφ, μιλώντας στη Μπραζίλια. «Νιώθω σαν να έλαβα ένα μήνυμα για να προχωρήσουμε σε αυτό τον αγώνα με όλους εσάς, για να αλλάξουμε τη Βραζιλία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Σίλβα, που αναμένεται να έχει ρόλο ρυθμιστή στον δεύτερο γύρο δεν αποκάλυψε προς τα πού θα κατευθύνει τους ψηφοφόρους της.

Στις πρώτες δηλώσεις της μετά το αποτέλεσμα των εκλογών εξήγησε ότι η απόφαση για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις 26 Οκτωβρίου, θα πρέπει να ληφθεί εντός του συνασπισμού που σχηματίστηκε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PSB), με το οποίο κατέβηκε ως υποψήφια, παρότι δεν είναι μέλος του. «Θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε μεταξύ μας. Η Βραζιλία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί με την τρέχουσα κατάσταση» δήλωσε η Σίλβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σάο Πάολο.

«Οι Βραζιλιάνοι πολίτες απαιτούν περισσότερη πρόοδο και θέλουν να δουν το έργο που αντιπροσωπεύει την πιο νόμιμη και πιο αξιόπιστη δύναμη αλλαγής» συμπλήρωσε.

Ο δεύτερος εκλογικός γύρος θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)