to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 13.03.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Λαφαζάνη για τη διαθεσιμότητα

Σκληρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και την διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων.


Ο υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για τη θέση της ότι θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν, ενώ ο Π. Λαφαζάνης αντέτεινε πως "βεβαίως και θα επαναπροσληφθούν. Απολύετε τις καθαρίστριες για να πάρετε εργολάβους που θα κάνουν την ίδια δουλειά με δουλεμπόριο στις εργασιακές σχέσεις και ενώ γνωρίζετε ότι το κόστος για το Δημόσιο θα είναι μεγαλύτερο".

"Το κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο. Γιατί ρωτάτε πού θα βρούμε τα λεφτά; Αυτό που κάνετε είναι τρομοκρατία, όχι εξορθολογισμός", υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης επισημαίνοντας ότι στα σχολεία θα πάρουν σεκιούριτι, που κοστίζουν περισσότερο. "Πρόκειται περί εκδικήσεως, τρομοκρατίας και παράδοσης του Δημοσίου σε ιδιωτικά συμφέροντα", ανέφερε.

"Σκοτώνουν τα άλογα όταν μεγαλώσουν; Αυτή είναι η λογική; Δεν χρειάζεται να βάλουμε Υπουργό, ένα χασάπη να βάλουμε με την κυριολεκτική έννοια του όρου" τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι στο νομοσχέδιο "τίποτα δεν υπακούει σε μία ενιαία λογική αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης. Αυτό που κάνετε είναι να κλείνετε οργανισμούς και να απολύετε τον κόσμο σωρηδόν και οριζοντίως. Με ποια αξιολόγηση τους απολύετε;".

Για την αξιολόγηση ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "την έχετε κατακρεουργήσει. Βαθμολογείται 9 έως 10 το 25%, 60% από 7 έως 8 και 15% από 1 έως 6. Το κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι θα επικρέμαται από πάνω τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης".

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως "είχαμε δύο επιλογές: ή να μην κάνουμε τίποτα ή να προσπαθήσουμε να ταράξουμε τα νερά με τις όποιες ατέλειες έχουμε σήμερα, με ένα σύστημα που είναι καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα". Ο Υπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει τι εννοεί με την συμμετοχική αξιολόγηση, ενώ ισχυρίστηκε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι το 15% των υπαλλήλων θα πάνε προς διαθεσιμότητα, καθώς θα έχουν βαθμολογία 1 έως 6, καθώς όπως είπε το νομοσχέδιο αναφέρει ότι δεν θα ληφθούν υπόψη για την διαθεσιμότητα οι εκθέσεις αξιολόγησης.

Ακόμη αναφέρθηκε στην αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του νομικού προσώπου "Θ. Κολοκοτρώνη – Ο Γέρος του Μοριά" ρωτώντας: "Πιστεύετε ότι για να μείνει ζωντανή η μνήμη του Κολοκοτρώνη πρέπει να φτιάξουμε ένα νομικό πρόσωπο; Τότε να φτιάξουμε για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και τον Καραϊσκάκη".

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε βελτιώσεις σε σημεία του νομοσχεδίου.

tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)