to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 21.05.2013

Πολιτική

Βουλή: Η Θεανώ Φωτίου για την απαράδεκτη ένταξη του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στη λίστα ΤΑΙΠΕΔ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με το μέλλον του ΟΣΚ ΑΕ και των εργαζομένων του, που είχε καταθέσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ η βουλευτής Επικρατείας Θεανώ Φωτίου, συζητήθηκε εχθές στη Βουλή.


Η Θεανώ Φωτίου τόνισε την υπερπεντηκονταετή προσφορά του Οργανισμού στην κατασκευή σχολικών κτιρίων και το ρόλο του στον αντισεισμικό έλεγχο και πρόληψη. Υπογράμμισε το υψηλής ποιότητας έργο του εξειδικευμένου προσωπικού που συνεισφέρει ιδιαιτέρως στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ανάπτυξης.

«Οι εργαζόμενοι εκπονούν υψηλής ποιότητας μελέτες στο 25% του κόστους οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρείας», τόνισε η βουλευτής. Εξέφρασε την έντονη αγωνία της για την τύχη του ΟΣΚ ΑΕ, και των εργαζομένων του, αφού τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός «μπαίνει στην τροχιά των μνημονίων» με μείωση προσωπικού κατά 75% και απένταξη 150 έργων. Την ίδια αγωνία διατύπωσε για τα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού, αφού η ακίνητη περιουσία του εντάχθηκε στη λίστα «Ακίνητα προς εκποίηση» του Υπουργείου Οικονομικών.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η βουλευτής στα 99 στρέμματα του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, ιδιοκτησίας ΟΣΚ από το 1976, που θα δωρίζονταν στο Δήμο Καισαριανής για την ολοκλήρωση του Μνημείου των Εκτελεσθέντων Αγωνιστών από τους ναζί κατακτητές , και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να θεωρείται εκποιήσιμη η ιστορική μνήμη. Ζήτησε από τον Υπουργό να δεσμευτεί ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα απολυθεί ενώ θα διασφαλιστεί το έργο και η περιουσία του Οργανισμού. Απαίτησε από τον Υπουργό να βγει άμεσα από την λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου το Σκοπευτήριο Καισαριανής, ως απαράδεκτη προσβολή της ιστορικής μνήμης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)