to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 21.10.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Βουλή: Το δημόσιο ζημιώθηκε με την επιλογή της DIGEA, δήλωσε ο Ν. Μιχαλίτσης

Τον φυσικό αυτουργό του κλεισίματος της ΕΡΤ ονομάτισε ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στις Επιτροπές της Βουλής.


 Ο «φυσικός αυτουργός» είναι ο Νίκος Παπαουλάκης, ο οποίος το 2013 ήταν σύμβουλος του υπουργού, ήταν ακόμη εκείνος που άλλαξε τον χάρτη των συχνοτήτων και «τον Δεκέμβριο, λίγο πριν από τον διαγωνισμό για την DIGEA, ανταμείφθηκε με το να διοριστεί αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ. Είναι ο ίδιος που, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, στις 11 Ιουλίου ανέβηκε και έκλεισε τους πομπούς του Υμηττού με τους οποίους η ΕΡΤ εξέπεμπε στην Αττική».

Στη ΝΔ επικράτησε μεγάλος εκνευρισμός από την αποκάλυψη Μιχαλίτση. «Το έγκλημα που γίνεται τώρα θα το πληρώσετε εσείς», άρχισε να φωνάζει Σοφία Βούλτεψη, ενώ ο Δημήτρης Κυριαζίδης επαναλάμβανε «άξιος ο μισθός σας».

Ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ απάντησε στον ισχυρισμό του προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) Παναγιώτη Κυριακόπουλου ότι η πλατφόρμα της ΕΡΤ θα είναι 3-4 φορές ακριβότερη από εκείνη της DIGEA. «Είναι πολύ μεγάλη ανακρίβεια», υπογράμμισε και εξήγησε γιατί είναι οικονομικά επωφελής για την ΕΡΤ η δημιουργία πλατφόρμας: «Εμείς χρησιμοποιούμε 100 πομπούς από την DIGEA. Με βάση τον διαγωνισμό που κάνουμε η απόσβεση της αγοράς των 100 πομπών θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο. Για δύο χρόνια έχουμε πληρώσει 4 εκατ. στην DIGEA που θα τα είχαμε αποφύγει αν τους είχαμε αγοράσει. Ο λόγος που δεν τους αγοράσαμε είναι το έγκλημα ότι είχαν κλείσει την ΕΡΤ».

tags: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)