to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 13.10.2014

Διεθνή

Βουλγαρία: Απέτυχαν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Οι τριμελείς ομάδες εργασίας του κόμματος GERB και του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) είχαν σήμερα στη Σόφια πολύωρες συνομιλίες για πιθανή συνεργασία στον σχηματισμό κυβέρνησης. Ωστόσο επιβεβαιώθηκαν ακόμη μια φορά οι αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές τους για τα περισσότερα θέματα της Βουλγαρίας και αποκλείστηκε πιθανή συνεργασία.


Στη φωτογραφία ο επικεφαλής του GERB, Μπόικο Μπορίσοφ 

Ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Πολιτείας στη διαχείριση των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων είναι η ορθή πορεία για τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΒΣΚ Γ. Στοίλοφ. Όπως ανέφερε η σταθεροποίηση της οικονομίας δεν θα εγγυηθεί τη συνολική σταθερότητα της Βουλγαρίας αν η μελλοντική κυβέρνηση δεν προσπαθήσει για μεγαλύτερη κοινωνική σταθερότητα στη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης. Οι σοσιαλιστές δεν θα υποχωρήσουν από τα αιτήματά τους για αλλαγές που θα φέρουν περισσότερη δικαιοσύνη στο φορολογικό σύστημα, όπως ακύρωση του συντελεστή 10%, με τον οποίο φορολογούνται τώρα πλούσιοι και φτωχοί ανεξαιρέτως.

Κύρια μέριμνα της μελλοντικής κυβέρνησης πρέπει να είναι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η ευημερία των πολιτών της. Για τον σκοπό αυτό ο κ. Στοίλοφ κάλεσε τη μελλοντική κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθεια για επαναβιομηχανοποίηση της Βουλγαρίας και για υλοποίηση των μεγάλων ενεργειακών σχεδίων ανάπτυξης για το καλό των Βουλγάρων.

Οι επενδύσεις στη βιομηχανία δεν είναι δουλειά της Πολιτείας, τόνισε η αντιπρόεδρος του GERB Τσέτσκα Τσάτσεβα. Το ηγετικό στέλεχος του GERΒ Μέντα Στογιάνοβα τόνισε ότι «το Κράτος είναι κακός νοικοκύρης».

Το GERB παραμένει αντίθετο στην ολοκλήρωση του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε» δήλωσε η κ Τσάτσεβα και κατήγγειλε τον πρώην υπουργό Ενέργειας Βεσελίν Στόινεφ (ΒΣΚ), ότι παραχώρησε στην Κομισιόν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Βουλγαρίας αναφορικά με την κατασκευή του αγωγού “South Stream”.

Τελικά, «θα είναι πολύ δύσκολο για το GERB να έχει νέο γύρο διαβουλεύσεων με το ΒΣΚ για ενδεχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού», δήλωσε η προϊσταμένη του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα μετά τον πρώτο (και τελευταίο, κατά τα φαινόμενα...) γύρο των διαπραγματεύσεων.

Οι πολιτικές διαβουλεύσεις του GERB για κυβέρνηση συνασπισμού θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη, με συνομιλίες με το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (ΚΔΕ), όπως ανακοινώθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)