to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:05 | 08.10.2014

Πολιτική

Μ. Βορίδης: Μόνος ρεαλισμός το μνημόνιο - Χάος σε περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Την κυβερνητική στρατηγική της ακραίας πόλωσης ξεδίπλωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον πρωθυπουργό κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή


Το προβεβλημένο στέλεχος της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, σε μία εμφάνιση που προαναγγέλλει εξελίξεις στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης, έδωσε το στίγμα της κινδυνολογίας και της τρομοϋστερίας απέναντι στο ενδεχόμενο ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Μ. Βορίδης, κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, έκανε λόγο για διαδικαστικό θέμα σχετικά με την απουσία Σαμαρά την οποία καυτηρίασε ο Π. Λαφαζάνης. Αναφέρθηκε με ειρωνεία στον υποτιθέμενο αποκλεισμό του έτερου ακροδεξιού, Αδ. Γεωργιάδη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για έλλειψη δημοκρατίας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δικαιολόγησε την αίτηση για ψήφο εμπιστοσύνης με βάση το χρονικό σημείο («βρισκόμαστε στο ήμισυ της κυβερνητικής θητείας») και επανέλαβε τα περί σωτηρίας της χώρας από το grexit χάρη στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012.

Απαρίθμησε τα διάφορα «success story» της συγκυβέρνησης  (μεταξύ των οποίων θριαμβολόγησε για την πενιχρή μείωση της ανεργίας και το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2%), που «έφεραν τη σταθερότητα σε μία χώρα υπό κατάρρευση». Χαρακτήρισε μη ομαλό το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο «κατάφερε» όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση «δείχνοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπαίτιο της αποσταθεροποίησης αφού αντί για «εποικοδομητική κριτική» επιδόθηκε σε ύβρεις και απειλές την ώρα που οι κυβερνητικοί βουλευτές «προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθια την πατρίδα».

Μάλιστα, στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης έκανε λόγο για πολιτικές δολοφονίες αναφερόμενος σε «εγκληματικές οργανώσεις με το μανδύα πολιτικού κόμματος» (Χρυσή Αυγή) και στην «τρομοκρατία της άκρας Αριστεράς».

Θέλησε να δώσει την εικόνα μιας κυβέρνησης που κράτησε την χώρα όρθια μέσα στο χάος και τον συνεχή κίνδυνο ανωμαλίας και υπενθύμισε τα «οικονομικά επιτέυγματα» της διανομής τιυ κοινωνικού μερίσματος, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, της μείωσης των δόσεων, των αυξήσεων στους ενστόλους και των ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων καθώς και της κάλυψης των ανασφάλιστων από το σύστημα Υγείας. 

Χαρακτήρισε ρεαλιστική τη μνημονιακή πολιτική επαναλαμβάνοντας τα περί κινδύνου εξόδου από το ευρώ και τα περί «τέλους του μνημονίου ενάμιση χρόνο νωρίτερα». Οι λύσεις που υπάρχουν για τους πολίτες είναι δύο, κατά τον υπουργό Υγείας: Της κυβέρνησης που περιλαμβάνει «αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». Από την άλλη, η λύση του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως ειρωνικά διατύπωσε ο Μ. Βορίδης, περιλαμβάνει «κρατικοποίηση των τραπεζών, προσλήψεις στο δημόσιο, κοινωνικοποίηση των μέσω παραγωγής». Ο Μ. Βορίδης, διαβάζοντας απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, επιδόθηκε σε κρεσέντο αντιαριστερής ρητορικής βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Σχολίασε με καφενειακό ύφος πρόσφατες διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματικότητα και την εξωτερική πολιτική & γεωπολιτική και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι είτε ένα ακόμα κόμμα διαχείρισης της εξουσίας είτε, όπως υποστηρίζει κι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, είναι ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που θα εφαρμόσει όσα έχει εξαγγείλει. 

Τέλος, επαίνεσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τη σταθερότητα που επέφεραν με την άσκηση των πολιτικών καθώς και στους υπουργούς που έφεραν τις κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό για τις θυσίες του. Κλείνοντας με διχαστικό τρόπο, συνέστησε «υπομονή» σε όσους έχουν ελπίδες να κερδίσουν τις εκλογές «γιατί οι Έλληνες ξέρουν να ψηφίζουν».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)