to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 03.04.2014

πηγή: news247.gr

Πολιτική

Βόμβα Κουβέλη: Ο Μπαλτάκος μας απειλούσε, «στηρίξτε ή θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή»

«Είχαμε ομολογημένο δημόσιο λόγο ότι “αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜΑΡ το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή”» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ


Αιχμές για τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης άφησε ο Φώτης Κουβέλης δηλώνοντας ευθέως ότι όσο η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση δεχόταν από τον κ. Μπαλτάκο πιέσεις για να στηρίξει νομοσχέδια με αντίβαρο τη Χρυσή Αυγή.

«Είχαμε ομολογημένο δημόσιο λόγο ότι “αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜΑΡ το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή”» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγίου Κωνσταντίνου είχε κάνει χθες λόγο για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει «μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης» και κάλεσε τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση «να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».

Επίθεση Κοππά και Μαχαιρά

Επίθεση από τις Βρυξέλλες εξαπολύουν εν τω μεταξύ η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαριλένα Κοππά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαιράς κατά της κυβερνήσεως Σαμαρά αλλά και προσωπικά κατά του κ. Μπαλτάκου.

Η υποψήφια βουλευτής τόνισε ότι η παραίτηση Μπαλτάκου δεν λύνει τα θέμα που προέκυψαν αλλά κατηγόρησε και τον Πρωθυπουργό ότι με την σιωπή του δείχνει ενοχή του. «Ο εχθρός δεν βρίσκεται πλέον εκτός των τειχών, αλλά εντός. Έχουμε πλέον να κάνουμε με ζητήματα ηθικής  που αποζητούν άμεσα λύση».

Σε κοινή εκδήλωση του S&D και της Δημοκρατικής Αριστεράς για την «ανάγκη μιας προοδευτικής Ευρώπης», ο κ. Μαχαιράς από την πλευρά του κατηγόρησε την παρακρατική λειτουργία της κυβέρνησης ενώ τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ είχε καταλάβει από πριν τα «πιστεύω»  Μπαλτάκου όταν αυτός προσπάθησε να μποϊκοτάρει με κάθε μέσο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)