to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 26.09.2023

Κοινωνία

Βόλος: Στον ανακριτή ο 28χρονος που κρατούσε φυλακισμένη και κακοποιούσε την 22χρονη σύζυγό του

Ζωή μαρτύριο για τη γυναίκα, την οποία προσπάθησε να στραγγαλίσει - Καθημερινό ξύλο, απομόνωση – Απειλές από τους συγγενείς του να αποσύρει τη μήνυση


Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα (26/9/23) ο 28χρονος στον Βόλο, που επί δύο χρόνια κρατούσε απομονωμένη την 22χρονη σύζυγό του, την κακοποιούσε καθημερινά ενώ επιχείρησε να τη στραγγαλίσει. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής παρατεταμένης απομόνωσης και σωματικής βλάβης, που ισούται με τον νέο ποινικό κώδικα σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε βαθμό κακουργήματος.

Η φριχτή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως την περασμένη Παρασκευή όταν γείτονες κινητοποιήθηκαν ακούγοντας τις κραυγές της νεαρής γυναίκας από το εσωτερικό του σπιτιού, καθώς για άλλη μια φορά την χτυπούσε και μάλιστα την είχε αρπάξει από το λαιμό. Σε επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν, ενώ στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία που προχώρησε σε σύλληψή του.

«Ήταν μαύρη στο πρόσωπο, είχε μελανιές στο λαιμό» δήλωσε συγκλονισμένος κάτοικος της περιοχής.

Σε μια ανατριχιαστική κατάθεσή της, η 22χρονη αναφέρει πως ο άντρας τη χτυπούσε κάθε ημέρα, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις την είχε αφήσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρέθηκε. Αυτή τη φορά, όμως, έφτασε πολύ κοντά στο να την σκοτώσει και αν δεν επενέβαιναν οι γείτονες ίσως να το είχε καταφέρει.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ήταν τέτοιος ο νοσηρός τρόπος που αντιμετώπιζε την 22χρονη ο σύζυγός της που είχε βάλει κάμερα στο σπίτι προκειμένου μέσω εφαρμογής στο κινητό του να παρακολουθεί κάθε κίνησή της.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της και περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Πριν από δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετοίκησε μαζί της και με το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος. Εκεί άρχισε μια ακραία ιστορία εγκλεισμού και κακοποίησης, η οποία κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό.

Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν. Η γυναίκα έπεφτε καθημερινά θύμα ξυλοδαρμού, δεν της επέτρεπε ούτε να επισκεφθεί γιατρό για τα εμβόλια του παιδιού, ούτε να καλέσει γιατρό στο σπίτι. Τα ψώνια έκανε ο 28χρονος, που εργαζόταν σε διάφορες εργασίες.

«Έφτασε στα όριά της και ακούστηκε και φώναζε. Τις άλλες μέρες έκλαιγε βουβά. (…) Με απειλούσε, με χτύπησε, μου είπε φύγε από το σπίτι μου, γυναίκα μου είναι, δικιά μου, είναι κτήμα μου (…) Του είπα δεν πας πουθενά, θα περιμένεις εδώ να έρθει η αστυνομία και τότε μου κράτησε τα χέρια και μου ρίχνει μια κουτουλιά (…) Αυτός το μόνο που είπε είναι "θα βγω και θα σας σκοτώσω"», περιέγραψε μία γειτόνισσα, που έσπευσε να σώσει τη νεαρή γυναίκα.

Χθες η 22χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή. Σε κατάθεσή της φέρεται να είπε ότι για διάστημα πέντε μηνών, ο 28χρονος δεν την άφηνε να βγει μαζί με το μωρό ούτε στην αυλή της μονοκατοικίας που ζούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κατέθεσε ότι ο 28χρονος σύζυγός της την απειλούσε ότι εάν το σκάσει για την Αλβανία και πει στους συγγενείς της τι συνέβαινε θα σκότωνε την ίδια και τους γονείς της. Εξάλλου, η 22χρονη φέρεται να δέχεται απειλές από τους συγγενείς του συζύγου της, οι οποίοι της ζητούν να αποσύρει τη μήνυση που κατέθεσε κατά του 28χρονου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)