to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 26.04.2013

Κοινωνία

Βόλος: Με χρυσαυγίτικο αίτημα η αναβολή της δίκης 30χρονου αντιφασίστα

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-volos.gr


To site καταγγέλει πως βολιώτικα Μέσα μεταδίδουν ψέματα, παρουσιάζοντας ως αιτούσα της αναβολής την υπεράσπιση του αντιφασίστα.

Για την 28η Φεβρουαρίου του 2014 αναβλήθηκε, το πρωινό της Παρασκευής, η δίκη του 30χρονου αντιφασίστα, ο οποίος, αν και αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή του, κατηγορείται για συμμετοχή στην συμπλοκή, μεταξύ αντιφασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής, που έλαβε χώρα στο κέντρο του Βόλου την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και από την οποία τραυματίστηκαν 3 μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Εν τω μεταξύ σοκ προκαλεί, συνεχίζει το e-volos.gr,  το γεγονός ότι, αν και η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα του ενός εκ των τριών χρυσαυγιτών, βολιώτικα Μέσα ενημέρωσης (;), λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άρχισαν να μεταδίδουν ψέματα, παρουσιάζοντας ως αιτούσα της αναβολής την υπεράσπιση. 

Πάντως, μέχρι στιγμής, η Εισαγγελία του Βόλου, παρά την διασπορά της ψευδούς είδησης, δεν έχει ακόμα αντιδράσει. 

Νωρίτερα, εκατοντάδες Βολιώτες, συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην περιπέτεια του 30χρονου, φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα και εν συνεχεία πραγματοποίησαν αυθόρμητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο πανεπιστημιακό κτίριο Παπαστράτου, πάντα υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που από νωρίς το πρωί είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους πέριξ του δικαστικού μεγάρου. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ένταση σημειώθηκε έξω από καφετέρια που βρίσκεται απέναντι από τα δικαστήρια Βόλου, όταν και ενώ η συγκέντρωση των αλληλέγγυων Βολιωτών βρίσκονταν σε εξέλιξη στην πλατεία Ελευθερίας, κάποια στιγμή έγινε αντιληπτή η παρουσία του Βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος βρίσκονταν στην καφετέρια. Το αποτέλεσμα ήταν ομάδα αλληλέγγυων να κινηθούν προς το σημείο και ο Βουλευτής να ειδοποιήσει άμεσα την ΕΛ.ΑΣ., διμοιρία των ΜΑΤ της οποίας κατέφθασε άμεσα στο σημείο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο εκτεταμένο επεισόδιο.

Πηγή: e-volos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)