to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 31.10.2014

Κοινωνία

Βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος: Καταδίκασαν τα κόμματα την προσβλητική πράξη

Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, που έχουν κάνει αντίστοιχες επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών χώρων της Αριστεράς, αλλά και σε άλλες συλλογικότητας, άφησε πάνω στο Μνημείο την ταυτότητά της...



Το Μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 

Τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) και καλεί τους φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας να τηρήσουν σαφή και απροκάλυπτη στάση καταδίκης της ενέργειας αυτής και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού.

«Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος προσβάλλει την ελληνική κοινωνία και τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Πρέπει να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι στην αναβίωση του αντισημιτισμού και του φασισμού που αποτελούν κίνδυνο για όλη την Ευρώπη». 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε για μηδενική ανοχή σε όσους βεβήλωσαν το Μνημείο: «Θέλω να καταδικάσω αυτή την αποτρόπαια πράξη και να τονίσω, ότι η Πολιτεία δεν θα δείξει καμία ανοχή σε αυτούς που προσβάλουν την μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία, διά της εκπροσώπου της, Άννας Ασημακοπούλου, καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα από ακραία νεοναζιστικά στοιχεία… Η άνανδρη πράξη τους αποτελεί ύβρη στη μνήμη των εξήντα χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τον «βαθύτατο αποτροπιασμό» του για το γεγονός συμπληρώνοντας πως η «βάρβαρη» πράξη «προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

Τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος, στο οποίο «για δεύτερη φορά το 2014 νεοναζιστές άφησαν τα μαύρα σημάδια τους» καταδίκασε και η ΔΗΜΑΡ. «Η πολιτεία να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους ενέργειες, που δηλητηριάζουν την κοινωνία με αντισημιτισμό και ρατσισμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)