to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 17.04.2014

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Βαθύ γαλαζοπράσινο υπερκομματικό ΠΑΣΟΚ

Ο κύριος Σγουρός θεωρεί ότι τα λεγόμενα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, περιορίζονται στις δύο λέξεις Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο και αρνείται να τοποθετηθεί. Κατανοητό. Ποιος μνημονιακός βγαίνει προεκλογικά να το παραδεχθεί;


To πρωί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός μιλώντας στο Μέγκα επιχείρησε να διαχωρίσει εαυτόν από τα τεκταινόμενα, στη χώρα, να αρθεί υπεράνω κομμάτων και να μας πείσει ότι προέκυψε από μια αυτοδιοικητική παρθενογένεση. Ο κύριος Σγουρός θεωρεί ότι  τα λεγόμενα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, περιορίζονται στις δύο λέξεις Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο και αρνείται να τοποθετηθεί. Κατανοητό. Ποιος μνημονιακός βγαίνει προεκλογικά να το παραδεχθεί;

Η πραγματικότητα όμως είναι επίμονη.

Όταν κάποιος είναι τόσα χρόνια περιφερειάρχης Αττικής,  της Περιφέρειας με τα 5 εκατομμύρια κατοίκους, που περιλαμβάνει την ίδια την πρωτεύουσα, το σύνολο σχεδόν των διοικητικών και μεγάλο μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας, δεν γίνεται να μην έχει αντιληφθεί ότι μιλάμε για κεντρικά πολιτικά ζητήματα.

Όταν η Περιφέρεια Αττικής, οι άνθρωποι που ζουν, δουλεύουν, οι δομές και οι λειτουργίες της Περιφέρειας έχουν διαλυθεί από τα Μνημόνια, είναι τουλάχιστον περίεργο ο κ. Σγουρός να θεωρεί ότι η Περιφέρεια δεν είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Λες και η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε άλλη χώρα.

Όταν ο κ. Σαμαράς  για να διασωθεί, επιχειρεί να δώσει την Περιφέρεια στο είδος του ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται ο κ. Σγουρός και όταν ο νυν περιφερειάρχης κάνει εκλεκτικές γαλαζοπράσινες προεκλογικές παροχές και προωθεί την παράδοση των απορριμμάτων στους εργολάβους της διαπλοκής, πώς γίνεται να μας μιλάει για καθαρή αυτοδιοικητική αναμέτρηση. 

Όλα αυτά και πολλά άλλα που αφορούν τα εκατομμύρια των πολιτών της Αττικής  από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα, ελπίζουμε να συζητηθούν σε όχι ένα μόνο, αλλά σε όσα ντιμπέιτ χρειαστούν.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)