to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:58 | 05.09.2016

Διεθνή

Βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Οι εκτοξεύσεις των πυραύλων έγιναν από περιοχή που βρίσκεται στα νότια, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγο μετά το μεσημέρι, τοπική ώρα.


Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα τρεις βαλλιστικούς πυραύλους με τροχιά πτήσης προς τα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στη Νότια Κορέα. Οι εκτοξεύσεις των πυραύλων έγιναν από περιοχή που βρίσκεται στα νότια, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγο μετά το μεσημέρι, τοπική ώρα.

Οι τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σήμερα από τη Βόρεια Κορέα ήταν μεσαίας ακτίνας δράσης τύπου Rodong, ενώ με την πτήση τους, κάλυψαν απόσταση περίπου 1.000 χλμ., σύμφωνα με το στρατό της Νότιας Κορέας.

Τουλάχιστον ένας από τους πυραύλους κατέπεσε εντός της ζώνης εναέριας επιτήρησης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τηλεφωνική δήλωση Νοτιοκορεάτη στρατιωτικού αξιωματούχου.

Οι εκτοξεύσεις ερμηνεύονται ως επίδειξη ισχύος έναντι των ηγετών που συμμετέχουν στη διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G20, που πραγματοποιείται στην Κίνα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας, που εξέδωσε ανακοίνωση στη Σεούλ.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη σειρά δοκιμών της Βόρειας Κορέας και θα απαντήσουν σε αυτό «με μια διπλωματική πρωτοβουλία εναντίον της Πιονγκγιάνγκ», ανακοίνωσε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. "Οι επικίνδυνες εκτοξεύσεις πυραύλων σήμερα από τη Βόρεια Κορέα συνιστούν απειλές για την πολιτική αεροπορία και το θαλάσσιο εμπόριο στην περιοχή", δήλωσε ο αξιωματούχος στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην πόλη Χανγκτζόου της ανατολικής Κίνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)