to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τζιχαντιστές σχεδιάζουν «χτύπημα» με το βακτήριο της πανώλης

Δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «Foreign Policy» αποκαλύπτει ότι σε περιοχή που εγκατέλειψαν οι ισλαμιστές βρέθηκε φορητός υπολογιστής με εγχειρίδιο σχετικά με την κατασκευή βιολογικών όπλων για την εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης.


Φορητός υπολογιστής με χιλιάδες έγγραφα, μεταξύ των οποίων εγχειρίδιο 19 σελίδων με οδηγίες για την κατασκευή φορητών βιολογικών όπλων και συγκεκριμένα για την εξάπλωση του βακτηριδίου της βουβωνικής πανώλης, βρέθηκε σε περιοχή που εγκατέλειψαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Policy», αν και τα αρχεία που περιείχε ο υπολογιστής δεν περιείχαν πληροφορίες, βρέθηκαν «κρυμμένα αρχεία» που περιείχαν συνολικά 35.000 φακέλους, μεγέθους 146 gigabytes.

foreign-policy

Στη φωτογραφία, την οποία δημοσιεύει το «Foreign Policy», απεικονίζεται υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή. Τα αρχεία φαίνεται να είναι βίντεο των ομιλιών των τζιχαντιστών κληρικών

Στα αρχεία, μεταξύ άλλων, υπήρχαν βίντεο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, εγχειρίδια κατασκευής βομβών, οδηγίες για κλοπές αυτοκινήτων. Ωστόσο, το «σημαντικότερο» αρχείο περιλαμβάνει ένα 19σέλιδο ντοκουμέντο, γραμμένο στα αραβικά, που περιέχει οδηγίες για την κατασκευή φορητών βιολογικών όπλων και συγκεκριμένα πώς μπορεί η βουβωνική πανώλη από μολυσμένα ζώα να μετατραπεί σε όπλο.

Ακόμη περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πού μπορούν να βρουν οι μαχητές αυτά τα βακτήρια, πώς να τα αναπτύξουν και πώς να τα σκορπίσουν σε ολόκληρους πληθυσμούς.

Iδιοκτήτης του φορητού υπολογιστή φέρεται να είναι Τυνήσιος υπήκοος, ονόματι Muhammed S., ο οποίος εντάχθηκε στον Ισλαμικό στρατό στη Συρία και έχει σπουδάσει χημεία και τη φυσική σε δύο πανεπιστήμια της Τυνησίας.

Αμπντάλα: «Η τρομοκρατία θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»

Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας εκτίμησε ότι η τρομοκρατία θα εξαπλωθεί σύντομα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στη Μέση Ανατολή.

Ο βασιλιάς έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τους ξένους πρεσβευτές στη Τζέντα.

«Σας ζητώ να μεταφέρετε το μήνυμα αυτό στους ηγέτες σας (…) Η τρομοκρατία αυτή τη στιγμή είναι μια εχθρική δύναμη που πρέπει να καταπολεμηθεί με σοφία και ταχύτητα», είπε ο βασιλιάς Αμπντάλα. «Και αν παραμεληθεί, είμαι σίγουρος ότι ένα μήνα αργότερα θα φτάσει στην Ευρώπη και ένα μήνα μετά στην Αμερική», πρόσθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)