to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 24.10.2014

Διεθνή

Πέντε γυναίκες κι έναν άντρα σκότωσαν αστυνομικοί σε έφοδο σε σπίτι στην Τυνησία

Έξι άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε γυναίκες, σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας σε κατοικία σε προάστιο της Τύνιδας, στην οποία είχαν οχυρωθεί από την Πέμπτη τα ξημερώματα ένοπλοι άνδρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Ας σημειωθεί πως την Κυριακή διεξάγονται εκλογές στη χώρα.


Έξι άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε γυναίκες, σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας σε κατοικία σε προάστιο της Τύνιδας, στην οποία είχαν οχυρωθεί από την Πέμπτη τα ξημερώματα ένοπλοι άνδρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν. Ο Αϊμέν (ένας από τους ένοπλους άνδρες) σκοτώθηκε και ο Χουσέμ (ο δεύτερος) τραυματίστηκε και νοσηλεύεται», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Άλι Αρούι.

Δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι νοσηλεύονται επίσης. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Οι δυνάμεις της τάξης είχαν περικυκλώσει από το πρωί της Πέμπτης σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή Ουέντ Ελίλ, ύστερα από πληροφορίες -τις οποίες απέσπασαν μετά τις συλλήψεις δύο ατόμων που χαρακτηρίζουν τρομοκράτες στο Κεμπίλι- που έκαναν λόγο για την παρουσία «άλλων τρομοκρατών» σε αυτό το προάστιο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον δύο ένοπλοι, γυναίκες και παιδιά, είχαν οχυρωθεί στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Αρούι, «οι ειδικές δυνάμεις προσέγγισαν το σπίτι στο σημείο της κουζίνας όπου κρύβονταν οι τρομοκράτες. Οι γυναίκες βγήκαν από την κουζίνα πυροβολώντας τις δυνάμεις ασφαλείας, η μία τουλάχιστον κάνοντας χρήση πυροβόλου», δήλωσε χαρακτηρίζοντας όλα τα μέλη της ομάδας «τρομοκράτες».

Στο τέλος της εφόδου ακούστηκαν οι επευφημίες των μελών των δυνάμεων της τάξης, αλλά και κατοίκων της συνοικίας.

Τα βίαια επεισόδια σημειώνονται ενώ στην Τυνησία διεξάγονται την Κυριακή βουλευτικές εκλογές, οι οποίες μαζί με τις προεδρικές της 23ης Νοεμβρίου, θεωρούνται κρίσιμες για τη σταθερότητα στη χώρα.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε και ένα ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα για τις εκλογές στην Τυνησία, τις πρώτες με το καινούργιο Σύνταγμα: 

Tunisia decides

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)