to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 10.04.2013

Πολιτική

Τσουκαλάς για Χαλκιδική: Ο Δένδιας ζήλεψε τη δόξα του Ιουλίου Καίσαρα

Ιούλιο Καίσαρα χαρακτηρίζει τον Νίκο Δένδια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Τσουκαλάς σε δήλωσή του για τη νυχτερινή έφοδο της Αστυνομίας σε σπίτια στην Ιερισσό Χαλκιδικής.


Ο κ. Τσουκαλάς σημειώνει, επίσης, ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης "έχει μετατρέψει την Χαλκιδική σε εμπόλεμη ζώνη", ενώ αναρωτιέται "αν ασχολήθηκε ποτέ η κυβέρνηση με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δημοσίευσαν οι κάτοικοι στην περιοχή". 

Ακολουθεί ολόκληρη τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: 

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατρέψει την Χαλκιδική ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας,  ο οποίος φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Ιούλιου Καίσαρα όταν, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παρομοίασε με  μικρό γαλατικό χωριό τους κατοίκους που  προσπαθούν να αντισταθούν υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους.  Χρησιμοποίησε μάλιστα ως άλλους «λεγεωνάριους» τους έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι κατόπιν εντολών εισέβαλαν πριν τα ξημερώματα βίαια στα σπίτια των κατοίκων  σπάζοντας τις πόρτες  και προχωρώντας σε συλλήψεις  μπροστά στα έντρομα μάτια των συζύγων και των παιδιών τους.

Θυμίζουμε όμως στον κύριο Υπουργό και την κυβέρνηση ότι οι  προσπάθειες του Ιουλίου Καίσαρα να υποτάξει το γαλατικό χωριό είχαν πάντοτε  αποτυχημένη κατάληξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο αλλά η Ενότητα, η Αποφασιστικότητα και η Αλληλεγγύη ενός ολόκληρού χωριού είναι η κινητήριος ακατανίκητη δύναμη του.

Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, χρησιμοποιεί την καταστολή ως το μόνο όπλο απέναντι σε όσους αντιστέκονται στις αδιέξοδες πολιτικές της.  Ασχολήθηκε ποτέ η κυβέρνηση με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δημοσίευσαν οι κάτοικοι  στην περιοχή;  Υπάρχουν μελέτες από πλευράς της κυβέρνησης που αποδεικνύουν το αντίθετο; Έκανε διάλογο με τους κατοίκους για να τους  πείσει για τις προθέσεις της; Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει και ο λόγος είναι ότι τα συμφέροντα των λίγων, για άλλη μια φορά, υπερισχύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας της ζωής των πολλών.

Άραγε, όπως λέει και ο στίχος του Μάνου Ελευθερίου και έκανε τραγούδι ο Μίκης Θεοδωράκης:

Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά, να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τα σημερινά γεγονότα στην Χαλκιδική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)