to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:26 | 10.09.2014

Πολιτική

Τσεκούρι και στα νοσοκομεία - ΣΥΡΙΖΑ: «Εμπορικά καταστήματα» για την κυβέρνηση οι δομές Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ανταγωνισμός μεταξύ νοσηλευτικών μονάδων τον οποίο θα προκαλέσει ο νέος τρόπος χρηματοδότησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ, διά της λειτουργίας της ΕΣΑΝ Α.Ε., να οδηγήσει σε λουκέτο νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα οποία δεν θα καταφέρουν να αντέξουν την πίεση.


Διαβάστε σχετικά το editorial του left.gr: Πόσο αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή; καθώς και τις βασικές τοποθετήσεις στη συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή.

Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε υποτίθεται, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το "βαθύ μαχαίρι" στις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις, στο οποίο άλλωστε επέμεινεμε, με μια πρωτοφανούς κυνισμού και ακραία "αγοραία" δήλωση που θα ζήλευαν και οι προκάτοχοί του Άδ. Γεωργιάδης και Αν. Λοβέρδος, ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης προαναγγέλλει το κλείσιμο μικρών και περιφερειακών δημόσιων νοσοκομείων που δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό με τις ιδιωτικές μονάδες μετά τη νέα δραστική περικοπή δαπανών στην Υγεία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "αυτό το θέμα είναι ανοιχτό", ενώ έσπευσε να συμπληρώσει ότι "από τη στιγμή που θα έχεουμε κοστολογικά στοιχεία για τη λειτουργία όλων των νοσηλευτικών μονάδων της χώρας, επαφίεται πλέον στην κυβέρνηση να ενισχύει απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό μονάδες οι οποίες χωρίς απευθείας δημόσια χρηματοδότηση θα έκλειναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κάλλιστα να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να επιλέξει να διατηρήσει σε λειτουργία ένα νοσοκομείο το οποίο δεν αντέχει τον ανταγωνισμό"...

Η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Υπουργός Υγείας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει αυτό που πραγματικά σκέφτεται! Για αυτόν και για τη μνημονιακή κυβέρνηση τα Νοσοκομεία και οι δομές Υγείας είναι εμπορικά καταστήματα που η επιβίωσή τους υπόκειται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρωταρχικό καθήκον Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ολοκληρωμένου  Δημόσιου Συστήματος  υγείας, πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, που θα παρέχει δωρεάν  ΣΕ ΟΛΟΥΣ την ελεύθερη – έγκαιρη - ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές  δημόσιες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διασώσει και θα αναβαθμίσει όλες τις δημόσιες δομές υγείας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και η εγγυημένη χρηματοδότηση όλων των δομών υγείας θα γίνεται από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

Η αξιοπρέπεια των ασθενών και των λειτουργών της υγείας θα είναι πρωταρχικό μέλημα της αριστερής διακυβέρνησης.

Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, θα είναι η μεγαλύτερη υγειονομική μεταρρύθμιση!

 

Στάση εργασίας των γιατρών την Τετάρτη ενάντια στη διαχείριση των οικονομικών των νοσοκομείων από ιδιώτες

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη Βουλή, από την πλευρά της Βασ. Σοφίας καθώς σήμερα, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση συστήνει την Ανώνυμη Εταιρεία ΕΣΑΝ, η οποία εφεξής θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των Νοσοκομείων, σηματοδοτώτας την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ακούστε εδώ:

«Ταφόπλακα στο ΕΣΥ που θα λειτουργεί προνομιακά για τους ιδιώτες»

Μιλά στο Κόκκινο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), Μιχάλης Γιαννάκος.


Οι επιπτώσεις των περικοπών στις διαγνωστικές εξετάσεις. Μιλά στο Κόκκινο ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)