to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:54 | 08.03.2016

Κοινωνία

«Διασχίζουμε τα σύνορα του σεξισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας»: η εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά με το φακό του left.gr

Με σύνθημα «Ασφαλή Ευρωπαϊκό Διάδρομο για τους πρόσφυγες» «διασχίζουμε τα σύνορα του σεξισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε σήμερα, Tρίτη 8/3/2016, εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά, αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών. Το left ήταν εκεί και κατέγραψε βίντεο και φωτογραφίες.


Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες. Στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε1) σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα με σύνθημα: Διασχίζουμε τα σύνορα του σεξισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

 

Δεκάδες γυναίκες δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά του λιμανιού και γύρω από τα κέντρα όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες, θέλοντας να στείλουν με αυτό τον τρόπο μήνυμα ότι για όλες τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους θα πρέπει να υπάρξει ένας ασφαλής διάδρομος.

 H Καναβού Ιωάννα, συντονίστρια Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες, είπε ότι με την ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κέντρο που φιλοξενούνται προσωρινά οι πρόσφυγες και μετανάστες, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα είναι ότι επιθυμούμε μια Ευρώπη όχι Φρούριο, επιθυμούμε ανοιχτό διάδρομο ασφαλή για τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες πρόσφυγες. Ασφάλεια προπαντός για τις γυναίκες και τα ασυνόδευτα παιδιά, τόνισε.

 Η Κατερίνα Μαλακού, που συμμετείχε στη σημερινή πρωτοβουλία ως εργαζόμενη, τόνισε ότι θα πρέπει όλες οι γυναίκες να διατρανώσουμε ότι πρέπει να υπάρξει ασφαλής δρόμος για τις μητέρες και τα παιδιά τους που έχουν έρθει διωγμένοι από τον τόπο τους χωρίς να το θέλουν, αναζητώντας την ελπίδα, και αντ' αυτού βρίσκουν τον θάνατο στα νερά του Αιγαίου.

 Αντί να υψώνουμε τοίχους στην ελπίδα τους και στην επιβίωσή τους, θα πρέπει όλοι να διατρανώσουμε με κάθε τρόπο ότι πρέπει να υπάρχουν ασφαλείς δρόμοι γι’ αυτές τις γυναίκες. Θα πρέπει όλες οι γυναίκες του κόσμου να ενωθούμε με μία φωνή σε αυτό, προσέθεσε η ίδια.

Μερικές ακόμα φωτογραφίες από τη δράση και τους χώρους όπου έχουν καταλύσει οι πρόσφυγες:

Μάνα

Ένα χαμόγελο στο φακό

Ξεκούραση, έστω...

...

Ο χρόνος περνά καλύτερα χρωματίζοντας

Η ανθρώπινη αλυσίδα στο λιμάνι

V

«Εδώ φωτογράφε!»

Και ίσως η συγκλονιστικότερη φωτογραφία του Αγγελου Καλοδούκα από το λιμάνι σήμερα:

(και περισσότερες εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)