to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 02.05.2015

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Τρανσοφοβική/ομοφοβική επίθεση στην Εύβοια με την κάλυψη της αστυνομίας

Μια τρανς κοπέλα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και ένας αστυνομικός της ΕΛΑΣ, που υπηρετεί στο ΑΤ Αρτάκης Ευβοίας, συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του.


Μια ακόμη  τρανσοφοβική/ ομοφοβική επίθεση με κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις συνέβη την Παρασκευή 1η Μαΐου στην Εύβοια. Μια τρανς κοπέλα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και ένας αστυνομικός της ΕΛΑΣ, που υπηρετεί στο ΑΤ Αρτάκης Ευβοίας, συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του.

Το θύμα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί σε ιατροδικαστή.  Τις επόμενες ώρες θα κατατεθεί  μήνυση τόσο προς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος όσο και προς τον αξιωματικό υπηρεσίας του Αστυνομικού Αρτάκης, καθώς πρόκειται για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.

Το alterthess.gr επικοινώνησε με το θύμα όπου και δήλωσε ότι «Τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν και λεκτική και σωματική βία στην καθημερινότητα τους. Τα περιστατικά πολλές φορές είναι ακραία, και αρκετές φορές ενώ έχουν δίκιο έρχονται και αντιμέτωπα με τον νόμο λόγω της ιδιαιτερότητας τους».

«Θα ήθελα ο ιδιοκτήτης και τα υπόλοιπα πέντε άτομα να πληρώσουν με βάση την απόφαση της δικαιοσύνης. Οι αστυνομικοί απέκρυψαν τα στοιχεία των πέντε ατόμων και ο ιδιοκτήτης δεν κρατήθηκε από την  αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι πέντε δεν πέρασαν καν αυτόφωρο» δήλωσε η ΣΚ στο alterthess.

Διαβάστε την καταγγελία της ΣΚ:

«Εχθές ήταν τα γενέθλια μου και θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία, αν είχαν ξεφύγει λίγο ακόμα τα πράγματα» γράφει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της η Σ.Κ, θύμα της επίθεσης και μέλος της τρανς κοινότητας στην Αθήνα.

«Όλα κυλούσαν μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο σερβιτόρος να μας ζητήσει να πληρώσουμε και να φύγουμε γιατί όπως μας είπε «ο ιδιοκτήτης δεν γουστάρει πούστηδες και τραβέλια στο μαγαζί του». Αφού πληρώσαμε μας ζήτησε να φύγουμε αμέσως. Εγώ του είπα ότι θα φύγουμε μόλις επιστρέψει η φίλη μου από την τουαλέτα για να μη μας χάσει. Τότε έκανε νόημα και ήρθαν πέντε άτομα. Τα τρία ξεκίνησαν να με σπρώχνουν προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να πέσω κάτω. Στη συνέχεια με κλώτσαγαν σε όλο το σώμα και με έβριζαν» αναφέρει στην καταγγελία της στο facebook η ΣΚ.

«Όταν ο φίλος μου προσπάθησε να με υπερασπιστεί τα άλλα δύο άτομα τον έσπρωξαν από τις σκάλες και τον μαχαίρωσαν στο χέρι. Εμένα με σήκωσε η φίλη μου και με οδήγησε έξω και αμέσως ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν εξευτελιστική. Μας πήγε όλους στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο αξιωματικός υπηρεσίας γέλαγε εις βάρος μου και επαναλάμβανε ότι κάνει αυτός κουμάντο εδώ μέσα. Πέρα από τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του καταστήματος οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να μου δώσουν τα στοιχεία των υπόλοιπων ατόμων» τονίζεται στην καταγγελία.

«Ζήτησα νερό επειδή ζαλιζόμουν και μου αρνήθηκαν. Στη συνέχεια λιποθύμησα λόγω έντονων πόνων που είχα. Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος και σε κατάσταση σοκ» καταλήγει η ΣΚ.

Στον φίλο της ΣΚ, όπου και τραυματίστηκε με μαχαίρι στο χέρι, έγιναν ράμματα στο σημείο και πήρε εξιτήριο.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΔ.

Ιάσων Μπάντιος

tags: undefined

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)