to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:05 | 02.12.2013

Κοινωνία

Σε σπίτι δίχως ρεύμα: 13χρονη μαθήτρια νεκρή από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

Η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο σπίτι όπου η νεαρή κοπέλα ζούσε με τη μητέρα της, πριν από τρεις μήνες. Η 54χρονη άνεργη μητέρα της, που είχε λιποθυμήσει από τις αναθυμιάσεις, αρχικά συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη με παρέμβαση του εισαγγελέα.


Η τραγωδία αποκαλύφθηκε χθες γύρω στις 11 το βράδυ, στο ρετιρέ διαμέρισμα του 4ου ορόφου οικοδομής επί της οδού Μπαρκοπούλου στην περιοχή Ξηροκρήνη, της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί της 'Αμεσης Δράσης ενημερώθηκαν για το συμβάν από το ΕΚΑΒ. Όταν έφτασαν στο σκοτεινό διαμέρισμα αντίκρισαν το άψυχο σώμα της 13χρονης μαθήτριας γυμνασίου, πεσμένο στο έδαφος. Η 54χρονη μητέρα της προσπαθούσε μάταια να επαναφέρει τις αισθήσεις της κόρης της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου κειτόταν νεκρή η ανήλικη κοπέλα ένα μαγκάλι το οποίο εκείνη την ώρα δεν έκαιγε.  

Ιατροδικαστής που έσπευσε στο διαμέρισμα, εξετάζοντας την 13χρονη εκτίμησε ότι ο θάνατός της προήλθε από δηλητηρίαση, πιθανότατα λόγω των αναθυμιάσεων που διοχετεύτηκαν στην ατμόσφαιρα από το μαγκάλι. Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα κι ο μόνος τρόπος θέρμανσής του ήταν το μαγκάλι.

H είσοδος της πολυκατοικίας όπου διέμενε η μητέρα με την 13χρονη κόρη της (φωτ. ΑΠΕ - Σωτ. Μπαρμπαρούσης)

Σύμφωνα με γείτονες, μάνα και κόρη ζούσαν το τελευταίο 3μημνο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας της 54χρονης άνεργης γυναίκας. Η τελευταία ζούσε, τουλάχιστον τα δέκα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την άτυχη κόρη της. Η γυναίκα από τη Σερβία εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειάς προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε μείνει άνεργη. 

Απελαύνουν τη μητέρα της άτυχης 13χρονης

 

Υπαίτια για ανθρωποκτονία εξ αμελείας θεωρείται η 54χρονη από τη Σερβία. Σε βάρος της 54χρονης μητέρας, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμόσχογλου, απήγγειλε ποινική δίωξη, κάνοντας χρήση του άρθρου 302 παρ. 2 του Π.Κ., σύμφωνα με το οποίο, αν το θύμα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι οικείος του υπαιτίου, το δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον υπαίτιο από κάθε ποινή, αν πεισθεί ότι λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη από τις συνέπειες της πράξης του δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή.

Μέσα στο δράμα που βιώνει από χθες το βράδυ, όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης κόρης της, η 54χρονη συνελήφθη και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, αλλά με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερη, για να οδηγηθεί λίγο αργότερα στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα.

Τελικά, αποφασίστηκε να της χορηγηθεί προθεσμία 30 ημερών, διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένη να αποχωρήσει από τη χώρα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την ιατροδικαστή εξέταση, ο θάνατος της ανήλικης κοπέλας, μαθήτριας γυμνασίου, προήλθε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι.

(Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)

 
 
____________________________

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού από μαγκάλι

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού:

Άλλος ένας θάνατος από  αναθυμιάσεις που προήλθαν από μαγκάλι έρχεται να προστεθεί μέσα στο 2013, καταδεικνύοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο, τις οδυνηρές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες. 

Το δικαίωμα στη θέρμανση και στο φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο είναι αδιαπραγμάτευτο. Αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας το να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας.

 

Άλλος ένας θάνατος από  αναθυμιάσεις που προήλθαν από μαγκάλι έρχεται να προστεθεί μέσα στο 2013, καταδεικνύοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο, τις οδυνηρές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες. 

Το δικαίωμα στη θέρμανση και στο φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο είναι αδιαπραγμάτευτο. Αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας το να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας.


 

- See more at: http://left.gr/news/o-syriza-gia-thanato-toy-13hronoy-koritsioy-apo-magk...

Ενώ σήμερα το πρωί... Μια 50χρονη γυναίκα νεκρή στο Άργος από την κακοκαιρία 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)