to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:16 | 18.03.2014

Κοινωνία

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: 7 μετανάστες νεκροί - Άκαρπες οι έρευνες για τους 2 αγνοούμενους

Νύχτα συναγερμού το βράδυ της Δευτέρας για το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης. Βάρκα με 17 μετανάστες βυθίστηκε βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα, κατά δήλωση δύο διασωθέντων.


Νεότερη ενημέρωση

Τετάρτη 19/3

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων μεταναστών, που επέβαιναν σε μικρή πλαστική λέμβο, η οποία ημιβυθίστηκε χθες υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο Ακρωτήρι Κόρακας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Οι οκτώ μετανάστες που διασώθηκαν φιλοξενούνται στη Μυτιλήνη ενώ ήδη το λιμεναρχείο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της προανάκρισης για την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί πως ημιβυθίστηκε το σκάφος και αν πάνω σε αυτό υπήρχαν και δουλέμποροι.

________________________

Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, μετά την ημιβύθιση λέμβου με μετανάστες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα (το ένα είναι βρέφος) και δύο να αγνοούνται.

Συγκεκριμένα, σκάφος του λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία τα μεσάνυχτα στην περιοχή, εντόπισε δύο μετανάστες μέσα στη θάλασσα. Οι μετανάστες περισυνελέχθησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμα, η οποία υπό αδιευκρίνιστη αιτία πήρε νερά και ημιβυθίστηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και μία μηχανότρατα. Έως τώρα έχουν διασωθεί οκτώ άτομα, ενώ άνδρες του λιμενικού ανέσυραν τις σορούς επτά μεταναστών.

Δύο ακόμη μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται και οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακούστε τι είπε το πρωί στο Κόκκινο 105,5 και τον Κ. Αρβανίτη, ο Γιώργος Πάλλης απο το τμήμα δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Πόσοι ακόμα νεκροί για να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική;»

Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται τα εξής:

Λίγες εβδομάδες μετά το Φαρμακονήσι, σήμερα στη Μυτιλήνη έχουμε νέα βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες. Τουλάχιστον εφτά οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι.

Η εκατόμβη των νεκρών στο Αιγαίο πρέπει να εξεγείρει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για «ατυχήματα», δεδομένου ότι τα θανατηφόρα περιστατικά τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας.

Οι τραγωδίες στο Αιγαίο είναι τα αιματηρά αποτελέσματα της ελληνικής κι ευρωπαϊκής πολιτικής, που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως εχθρούς ενός υποτιθέμενου πόλεμου. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ δεν πράττουν τίποτα για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που δημιουργούν το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών – με προεξάρχοντα τον πόλεμο στη Συρία.

Αρκετούς νεκρούς έχουμε ήδη θρηνήσει. Είναι ώρα για αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

Αγλαΐα Κυρίτση: Ο λαός του Β. Αιγαίου δεν θέλει άλλα Φαρμακονήσια στον τόπο του

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)