to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 31.05.2015

Κοινωνία

Τραγωδία: Εξέπνευσε και τέταρτος τραυματίας από το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ - 9 στελέχη της εταιρίας σε απολογία

Eξέπνευσε την Κυριακή ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, ο Κώστας Μαγγούρας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου - «Στόχος είναι να αποδοθούν ευθύνες χωρίς αμφιταλαντεύσεις», αναφέρει το υπ. Εργασίας σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του - Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει καλέσει σε απολογία για το τραγικό δυστύχημα εννέα στελέχη της επιχείρησης


Αυτό γνωστοποίησε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ομίλου, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, και σημειώνουν ότι το δυστύχημα της 8ης Μαΐου εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς σήμερα εξέπνευσε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος. Εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, με βαθιά οδύνη, στην οικογένεια του Κώστα και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους.

Στην ανακοίνωση, στη συνέχεια, αναφέρεται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

«Η διοίκηση επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι, η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων και καλεί τους εργαζομένους σε κοινή προσπάθεια, ώστε το δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου να είναι το τελευταίο», προσθέτει το ΑΠΕ.

Το υπουργείο Εργασίας σε σημερινή του ανακοίνωση υπογραμμίζει την επιδίωξή του  οι  αιτίες του δυστυχήματος  «να εντοπιστούν με ακρίβεια και οι τυχόν ευθύνες να αποδοθούν χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Είναι αυτονόητη υποχρέωση, αλλά και καθήκον προς τους νεκρούς», όπως τονίζει. (διαβάστε αναλυτικά)  

Από την πλευρά τους, ο Π. Λαφαζάνης (υπ. ΠΑΠΕΝ) και ο γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, Α. Αλεξόπουλος τονίζουν ότι η σημερινή νέα τραγική εξέλιξη καθιστά ακόμη πιο επιτακτική και επείγουσα την ανάγκη να αποκαλυφθούν και να διαλευκανθούν πλήρως και σε βάθος τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, ώστε να υπάρξει αμείλικτη παραδειγματική τιμωρία, χωρίς εξισορροπήσεις και συμβιβασμούς,  όσων έχουν άμεση ή έμμεση ευθύνη για την τραγωδία.  Υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη άμεσης ουσιαστικής ενίσχυσης και επανασχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας στην επιχείρηση και κυρίως του αυστηρού ελέγχου της εφαρμογής τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού δυστυχήματος στο μέλλον. 

"Είναι θετικό ότι η Διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει καλέσει σε απολογία για το τραγικό δυστύχημα εννέα στελέχη της επιχείρησης, μεσαία και ανώτερα, αλλά αυτό πρέπει να είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια παραδειγματισμού και ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια των εργαζομένων", τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)