to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 17.08.2015

Διεθνή

Tραγική ειρωνεία: Χρηματική βοήθεια ύψους 420 χιλ. ευρώ μετέφερε το αεροπλάνο που κατέπεσε στην Ινδονησία

Μετρητά αξίας 420.000 ευρώ τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν σε φτωχούς κατοίκους μετέφερε το ινδονησιακό επιβατικό αεροσκάφος που συνετρίβη με 54 επιβαίνοντες στην επαρχία Παπούα, όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος των ταχυδρομείων, καθώς τα συνεργεία διάσωσης κατευθύνονται στην ορεινή περιοχή όπου κατέπεσε.


Το ATR 42-300 της Trigana Air Service, ένα αεροσκάφος μικρών αποστάσεων, συνετρίβη την Κυριακή. Όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι το μεγάλο ποσό των χρημάτων που μεταφέρονταν με το αεροπλάνο συνδέεται με τη συντριβή του.

«Τέσσερις άνθρωποι μετέφεραν τα χρήματα, 6,5 εκατομμύρια ρουπίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ταχυδρομείων Αμπού Σοφτζάν, προσθέτοντας πως το ποσό ήταν μέρος ενός επίσημου προγράμματος βοήθειας για τους φτωχούς και επρόκειτο να διανεμηθεί στους χωρικούς.

Είπε ότι λόγω των ανεπαρκών υποδομών στην πιο ανατολική επαρχία της Ινδονησίας τα χρήματα της βοήθειας συχνά μεταφέρονται αεροπορικώς.

Νωρίτερα σήμερα, αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης εντόπισε συντρίμμια που είναι πιθανόν να προέρχονται από το επιβατικό αεροσκάφος στη δασώδη επαρχία της Οροσειράς Μπιντάνγκ, δήλωσε ο τοπικός επικεφαλής της αστυνομίας Γιούνους Ουάλι στο πρακτορείο ειδήσεων Antara, προσθέτοντας πως μία ομάδα διάσωσης φθάνει στην περιοχή.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 44 ενήλικοι, πέντε παιδιά και βρέφη και πέντε μέλη πληρώματος, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι στην Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσα της Παπούα, με προορισμό νοτιότερα το Οκσιμπίλ.

Όλοι οι επιβαίνοντες ήταν Ινδονήσιοι σύμφωνα με αξιωματούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (BASARNAS).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)