to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 19.09.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Αυτόματος έλεγχος για όσους άλλα δήλωσαν και άλλα είχαν σε τράπεζες και επενδύσεις

Θα διασταυρώνεται για εκατομμύρια πολίτες και για πολλά χρόνια το τί δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση και το τι είχαν κάνει, από ένα όριο καταθέσεων και πάνω, την αντίστοιχη χρονιά, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ.Σχινά. Ερχονται σύντομα τα νομοσχέδια για «εθελοντική αποκάλυψη» κεφαλαίων και πλαστικό χρήμα.


Με το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο, θα διασταυρώνεται για εκατομμύρια πολίτες και για πολλά χρόνια το τί δήλωσαν στη φορολογική τους δήλωση και το τι είχαν κάνει, από ένα όριο καταθέσεων και πάνω, την αντίστοιχη χρονιά. Εάν π.χ. είχε δηλώσει 50.000 εισόδημα και είχε κάνει κατάθεση 500.000 ευρώ, αυτόματα θα κληθεί για έλεγχο.

Θα έχουμε φορολογικό έλεγχο είτε έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες είτε όχι, εάν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ φορολογικής δήλωσης και καταθέσεων ή επενδυτικών προϊόντων, τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Για τα χρήματα που είναι «στα στρώματα» έρχεται το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη ... το να έχει κανείς χρήματα που δεν δικαιολογούνται, σε ελληνική ή ξένη τράπεζα, είτε τα έχει πάρει σπίτι είτε όχι, θα ελεγχθεί, εάν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Θα δοθεί η δυνατότητα πληρωμής του αντίστοιχου συντελεστή συν κάποιες προσαυξήσεις, ώστε να νομιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα, γιατί αλλιώς πρόστιμα και προσαυξήσεις μπορεί να φτάσουν ως το 120% του κεφαλαίου, ενώ έχουν και ποινικές κυρώσεις, μέχρι και φυλακή.

«Είμαστε στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων για ένα λογικό σύστημα προσαυξήσεων», ώστε να μην λειτουργήσει αποτρεπτικά, σημείωσε.

Έρχεται και το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα

«Είμαστε στο τέλος των διαπραγματεύσεων ... για να ολοκληρωθούν τα νομοσχέδια και να έρθουν στη Βουλή ... θα προβλέπουν προαιρετικά μέτρα και κίνητρα αλλά και υποχρεωτικά, για την επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών ... θα βοηθήσει την πάταξη της φοροδιαφυγής, τις επιχειρήσεις, αλλά και το Δημόσιο», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Τα μέτρα αυτά θα έρθουν στη συνέχεια στη Βουλή προς ψήφιση και «για κάποιο διάστημα του 2017 θα ισχύσουν, για το υπόλοιπο διάστημα θα έχουμε αλλαγές κάθε χρόνο, δεν θα πούμε ότι μπαίνουν POS παντού, θα επεκτείνεται σιγά-σιγά.

Να μας πει ο κ.Μητσοτάκης πού θα βρει τα έσοδα και τι θα περικόψει

Με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ η ΝΔ έχει προτείνει πλέον μία συγκεκριμένη πολιτική και οι πολίτες έχουν να συγκρίνουν: αυτά που έκανε ως κυβέρνηση, αυτά που προτείνει τώρα και αυτά που λέει η κυβέρνηση και αυτά που κάνει η κυβέρνηση. Και αυτό είναι πολύ καλό για εμάς, εμάς γιατί η σύγκριση αυτή μας ευνοεί σε πάρα πολλούς τομείς.

«Μας κατηγορούν για υπερφορολόγηση και εξαγγέλλουν μειώσεις φόρων και άλλες ρυθμίσεις ... να θυμίσω ότι η αύξηση της φορολογίας που έχει γονατίσει πραγματικά την κοινωνία έγινε στα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η αύξηση της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας από 600 εκατ. ευρώ σε 3,2 δισ. ευρώ του ΕΝΦΙΑ δεν έγινε από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι περικοπές που προτείνει αθροίζονται σε 1,4 δισ. ευρώ ... μόνο η εξαγγελία για τον ΕΝΦΙΑ απαιτεί 960 εκατ. ευρώ ... θα βγει αναλυτική κοστολόγηση των εξαγγελιών Μητσοτάκη για να δει ο κόσμος ότι είναι ανέξοδη η κριτική».

«Μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπολογίζει στα έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής ... είναι μετρήσιμα. Πιθανώς η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σαν στόχο να συνεχίσει τον αγώνα που γίνεται για GPS, συστήματα εισροών-εκροών, ιχνηθετών στα καύσιμα, όλη αυτή την προσπάθεια με τις λίστες, τις διασταυρώσεις κτλ. Καταλαβαίνουμε τους λόγους, πολλές φορές στις λίστες είναι επώνυμα στελέχη της, πρώην ή νυν σύμβουλοι κτλ».

Στις εξαγγελίες Μητσοτάκης αναφέρεται εξοικονόμηση 140 εκατ. ευρώ από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα «ευγενή ταμεία» και ο κ.Αλεξιάδης σημείωσε ότι σε απλά ελληνικά αυτό λέγεται «παραπάνω περιστολή συντάξεων ή παροχών».

Αναφέρεται επίσης «κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ» στρατηγική εκχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης: «ας βγει να μας πει ένα παράδειγμα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, όπου θα έχουμε εξοικονόμηση δαπανών εάν δώσουμε δουλειά δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι χρήσιμο. «Αν θέλουν να συνεχίσουν το πάρτι ... ας το πουν στον ελληνικό λαό».


 

 

Ακούστε εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)