to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 15.04.2013

Διεθνή

Τουλάχιστον 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τις εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης (ενημέρωση)

Περισσότεροι από 50 οι τραυματίες από δύο διαδοχικές εκρήξεις στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης κατά τις 2.45 τοπική ώρα. Σε κατάσταση επιφυλακής όλη η πόλη της Νέας Υόρκης. Εξετάζεται η τρομοκρατική ενέργεια.


 (η δημοσίευση αναφέρεται σε ώρες Ελλάδος, για Νέα Υόρκη υπολογίστε -7 ώρες)

00.50: Αναμένεται δήλωση του προέδρου Ομπάμα στις 6 τοπική ώρα.  Εκτακτα μέτρα ασφαλείας και στον Λευκό Οίκο. Η Google έστησε ειδική ιστοσελίδα ανεύρεσης προσώπων για να βοηθήσει την εύρεση γνωστών και οικείων στην περιοχή των εκρήξεων.

Το hashtag στο Twitter:

00.35: Καλά στην υγεία τους όλοι οι έλληνες αθλητές που μετείχαν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Νεότερες πληροφορίες αποδίδουν το περιστατικό στην προεδρική βιβλιοθήκη, που νωρίτερα ανέφερε η αστυνομία ως 3η έκρηξη, σε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

00.24: Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για 51 τραυματίες, ενώ η αξιόπιστη Boston Globe αναφέρει ως και 100 τραυματίες επικαλούμενη νοσοκομειακές πηγές. Η αστυνομία διαψεύδει δημοσιεύματα όπως της (αναξιόπιστης...) New York Post για 12 νεκρούς ή κράτηση σαουδάραβα υπόπτου σε νοσοκομείο (με τη φράση μάλιστα «δεν ξέρω πού τις βρίσκουν τις πληροφορίες τους»)

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στο δρόμο, κι αν βγουν να μην περπατάνε σε μεγάλες ομάδες (Boston Globe)

00.13: Στους 49 οι τραυματίες ως τώρα. Η αστυνομία θα χρειαστεί ώρες για να καθαρίσει την περιοχή καθώς οι άνθρωποι έφευγαν τρομοκρατημένοι από το σημείο της έκρηξης, αφήνοντας ό,τι κρατούσαν πάνω τους. Τις επόμενες ώρες οι αστυνομικοί μπορεί να ανατινάζουν πράγματα ψάχνοντας για τυχόν εκρηκτικούς μηχανισμούς κρυμμένους σε τσάντες. (CNN)

 http://i2.cdn.turner.com/cnn/dam/assets/130415160314-boston-marathon-explosion-04-c1-main.jpg

 00.03: Ακόμη μία έκρηξη σημειώθηκε στην προεδρική βιβλιοθήκη και μουσείο JF Kennedy στη Βοστόνη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία, κατά τις 4.30 τοπική ώρα.  Η προεδρική βιβλιοθήκη βρίσκεται περίπου πέντε μίλια μακρυά από τη γραμμή τερματισμού στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. (πηγή: ΑΠΕ)

 
 
 

11.57: Η αστυνομία βρήκε "αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς" στην πόλη της Βοστόνης (Μασαχουσέτη βόρειο-ανατολικά), μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της πόλης. (πηγή: ΑΠΕ)

 

 11.50 μ.μ.: Δύσκολη η χρήση κινητών στην περιοχή, εκατοντάδες ασθενοφόρα. Αναφορές ότι η Πυροσβεστική βρήκε βόμβες που δεν έσκασαν.

11.40 μ.μ: Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Η Νέα Υόρκη στέλνει κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για επιτόπου έρευνα.

Αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια τρέχουν προς τη μεριά του δρόμου όπου σημειώνεται η 2η έκρηξη.

 Η στιγμή της έκρηξης

11.32 μ.μ. (ώρα Ελλάδος): Στο άκουσμα των εκρήξεων, οι παριστάμενοι άρχισαν να σπρώχνονται και να ποδοπατιούνται. Η αθλητική ρεπόρτερ του CNN που βρισκόταν κοντά στο σημείο αναφέρει ακρωτηριασμούς και «πολύ αίμα».

Σημειωτέον, ότι στο δρόμο βρίσκονταν πολλοί αθλητές [πλησίαζαν στον τερματισμό και ήταν ήδη εξαντλημένοι] ενώ στα πεζοδρόμια, πίσω από τα κάγκελα, συνωστίζονταν πολλοί θεατές

 

11.28 μ.μ.: Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν σε 28 τους τραυματίες.  19 βρίσκονται στο γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, 9 στο Tufts Medical Center. Ειδική ιστοσελίδα του Ερυθρού Σταυρού  για να βοηθήσει τον κόσμο να βρει τους οικείους του στην περιοχή

11.12 μ.μ.: Το CNN μεταδίδει ότι σύμφωνα με την αστυνομία της Βοστώνης, υπάρχουν τουλάχιστον 2 νεκροί και 20 τραυματίες από τις εκρήξεις.  Σημειωτέον ότι η αστυνομία δεν έχει ακόμα σαφώς μιλήσει για βόμβες. Αναταραχή σε όλη την Νέα Υόρκη με αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε ξενοδοχεία κι άλλα μέρη όπου συγκεντρώνεται πλήθος, ανακοίνωσε το αστυνομικο τμήμα της Ν.Υ.

11.05 μ.μ.:

Σύμφωνα με το CNN: Οι αρχές εχουν απομακρύνει τον κόσμο από το σημείο, με τη βοήθεια της Εθνοφυλακής. Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου ανακοίνωσαν κι επίσημα στη σελίδα τους στο facebook τη διπλή έκρηξη. 4 θύματα από τις εκρήξεις βρίσκονται στα επείγοντα του γενικού νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Ενημέρωση, 10.55 μ.μ. (ώρα Ελλάδας): Oι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά λίγων δευτερολέπτων και στις δυο πλευρές του δρόμου, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ τοu CNN. Η πρώτη άφησε «ένα με γάλο σύννεφο καπνού». Σημειώθηκαν κατά τις 2.45 τοπική ώρα, περίπου μια ώρα μετά τον τερματισμό του πρώτου αθλητή. Μέχρι εκείνη την ώρα είχαν τερματίσει 27.000 αθλητές. Ο αγώνας έχει προφανώς σταματήσει.

Παρακάτω, οι εικόνες που κατέγραψε η τηλεόραση από τη στιγμή της έκρηξης.

Πληροφορίες από CNN

Embedded image permalink

Φωτογραφία από το Twitter

Η στιγμή της μιας έκρηξης (φωτό από την τηλεόραση του CBS)

 45 p.m.ET, about an hour after the first Boston Marathon runners had crossed the finish line.

Από το σημείο, στον τερματισμό του Μαραθωνίου,  της έκρηξης.

 Το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης.

tags: ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)