to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 16.02.2014

Κοινωνία

Τμ. Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Τη Δευτέρα υπερασπιζόμαστε τη μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ στην πόλη

«Τη Δευτέρα 17/2/2014 στις 8:30 πμ θα είμαστε στη μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ στην οδό Ρούσβελτ - Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε», το μήνυμα από το τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας


Στη σχετική ανακοίνωση, το τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα τονίζει:

Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των πάντων και απόσυρσης του κράτους από την παροχή κοινωνικής προστασίας συνεχίζει να υλοποιείται χωρίς ντροπή. Η διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ και η απόλυση των εργαζομένων στον οργανισμό προχωράει με γρήγορο ρυθμό μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Με συνοπτικές διαδικασίες μπαίνει λουκέτο στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία προετοιμασία για τη διάδοχη κατάσταση. Ισχυρίζονται ότι διαλύουν ένα «προβληματικό» σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για να το αντικαταστάσουν με ένα άλλο, που βέβαια δεν υπάρχει. Μπορούν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων  και οι απλήρωτοι συμβεβλημένοι ιδιώτες να καλύψουν τις ανάγκες των χιλιάδων ασφαλισμένων που εξυπηρετούσαν καθημερινά οι δομές του ΕΟΠΥΥ; Τι θα γίνει με τις υγειονομικές επιτροπές;

Κανείς δεν απαντά και κανείς δε νοιάζεται. Γιατί το πραγματικό σχέδιο είναι η παράδοση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα και ασφαλιστικές εταιρίες που ήδη έχουν προετοιμαστεί και διαφημίζουν τις παροχές τους. Μόνο για όσους μπορούν να πληρώσουν φυσικά.

Δε θα το επιτρέψουμε. Η αντίσταση στη διάλυση του ΕΟΠΥΥ δεν είναι υπόθεση των γιατρών και των εργαζόμενων του οργανισμού αλλά όλης της κοινωνίας. 

Τη Δευτέρα 17/2/2014 στις 8:30 πμ θα είμαστε στη μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ στην οδό Ρούσβελτ.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)