to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 09.07.2013

Κοινωνία

Tης Σχοινούσας..... ο γάμος

Της αναγνώστριας μας Δ. Γ.


Γάμο είχαμε στην Σχοινούσα!

Παντρεύονταν γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών, καθότι ο κύριος Μαρτίνος είναι ένας εκ των τριών εμίρηδων του νησιού. Και το νησί έπρεπε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του. Ξενοδόχοι, μαγαζάτορες, πλοία, λιμάνια, παραλίες... ακόμα και ο μοναδικός δρόμος του νησιού που οδηγεί στη χώρα επιτάχτηκαν επί επταημέρου. Τα κότερα  του εφοπλιστή απαγόρευσαν στο καράβι που μεταφέρει νερό για την ύδρευση να προσεγγίσει το λιμάνι, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμ8ετωπίσουν πρόβλημα λειψυδρίας. Απεναντίας το λιμάνι ήταν ανοιχτό για τη μεταφορά  μηχανημάτων για το κοσκίνισμα της άμμου στην Παραλία Τσιγγούρι, για να υποδεχτεί τους υψηλούς λουόμενους- καλεσμένους.

Κλειστός παρέμεινε για τους κατοίκους και ο δρόμος του λιμανιού. Δεν επέτρεπαν στους ανθρώπους και στα οχήματα μετά την αποβίβασή τους από το Blue Star να μεταβούν στα σπίτια τους. Ο χώρος ήταν κατειλημμένος από τους καλεσμένους του εφοπλιστή που παρακολουθούσαν τη συναυλία των Μαχαιρίτσα, Σταρόβα, Στόκα!!!

Ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες μια γιαγιά, μία έγγυος, μικρά παιδιά, που δεν συγκίνησαν τον κύριο Μαρτίνο, αλλά ούτε καν τις αρχές του τόπου-στην υπηρεσία τίνος αλήθεια είναι οι υπηρεσίες του κράτους;.

Η πιο θλιβερή όμως στιγμή που δείχνει πόσο απολίτιστη είναι η κοινωνία των μπουρζουάδων, ήταν όταν ένας γνωστός στους κατοίκους teddy boy επιτέθηκε σε μία επιβάτη που είχε την ατυχία να είναι έγχρωμη-το κορίτσι εργάζεται στη Σχοινούσα. Την τράβηξε από τη χέρι με πρόθεση να τη διαπομπεύσει. Στη συνέχεια, απτόητος ο τύπος, ανέβηκε σε καπώ αυτοκινήτου εμποδίζοντας τη διέλευσή του κάτω από τις επευφημίες των παρισταμένων.Όλα αυτά παρουσία πρώην μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργών. Ατάραχη η Άννα Νταλάρα παρακολουθούσε το θέαμα. Παρούσα και η λαλίστατη Φωτεινή Πιπιλή, μόνο που εδώ συμπεριφέρθηκε ως βουβό ανδράποδο.

Τα γεγονότα δεν ενόχλησαν ούτε τους δήθεν εναλλακτικούς μουσικούς."Ήταν αφοπλιστική η επιμονή της οικογένειας και έτσι αποδέχτηκα την πρόσκληση" δήλωσε ο αγαπητός Μαχαιρίτσας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν αφοπλιστική μάλλον η αμοιβή, για να δώσει το μουσικό στίγμα του σ' αυτό το πάρτυ της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

Αυτά συνέβησαν στη μικρή Σχοινούσα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

"Είμαστε άξιοι της μοίρας μας" δηλώνουν οι κάτοικοι που αισθάνθηκαν να θίγεται πρωτίστως η αξιοπρέπειά τους.

"Δυο καραβιές πεινασμένων θα πρεπε να αποβιβαστούν απόψε στο νησί για να τους πετάξουν όλους στη θάλασσα" σχολιάζουν Κυριακή ξημερώματα,δύο φίλες στην ταβέρνα της Λόζας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)