to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 25.09.2014

Πολιτική

Της κυβερνητικής κατρακύλας το ανάγνωσμα - Γυρίζει μπούμερανγκ η κινδυνολογία (ενημέρωση - βίντεο)

Σε φάρσα εξελίσσεται η επιχείρηση της Ν.Δ. και του Αντ. Σαμαρά να επαναληφθεί η κινδυνολογία του 2012 για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή τη φορά πέφτει στο κενό και γίνεται μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της


Μετά την απειλή να βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης ανακάλυψε κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το νόμισμα. Διαβάστε επίσης για την πλήρη απομόνωση Γεωργιάδη στη Βουλή, όπου δέχθηκε τα πυρά και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά:

Σε φάρσα εξελίσσεται η επιχείρηση της Ν.Δ. και του Αντ. Σαμαρά να επαναληφθεί η κινδυνολογία του 2012 για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή τη φορά πέφτει στο κενό και γίνεται μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της. Δύο χρόνια μετά, όλοι γνωρίζουν ότι η μόνη πραγματική απειλή για τους πολίτες είναι η συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος, ενώ ελάχιστοι εμφανίζονται πλέον πρόθυμοι να υιοθετήσουν τις ακρότητες του Μαξίμου, που προδήλως υπονομεύουν την πορεία της χώρας.

Υπ' αυτές τις συνθήκες, η προχθεσινή δήλωση Γεωργιάδη περί "φυγάδευσης" των καταθέσεών του, καθώς και η χθεσινή περί σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει "δημοψήφισμα για το νόμισμα", ισχυρισμό τον οποίο στήριξε σε παραποιημένη δήλωση του Ν. Βούτση, ως μόνο αποτέλεσμα είχαν την αποδοκιμασία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς η απομόνωση δεν αφορά τον Άδ. Γεωργιάδη, αλλά τον Αντ. Σαμαρά, που έσυρε πρώτος τον χορό...

Εν τω μεταξύ, διχάσμένα εμφανίζονται και α στελέχη της ΝΔ από τη δήλωση Αδ. Γεωργιάδη περί καταθέσεων και ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο Mega, o γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε ότι, αν και συμφωνεί πως θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν θα έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις. Σημείωσε, δε ότι είναι γνωστό το ύφος με το οποίο εκφράζεται ο κ. Γεωργιάδης. Στο ίδιος μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος στον ANT1. 

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου υπερασπίστηκε τον ακροδεξιό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Φυσικά, έχει δίκιο» ο Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «εξηγούμε πως μια πολιτική αστάθεια ή μια επιλογή εναλλακτικού δρόμου που δεν θα ευοδώσει, θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία».

Σημειώνεται ότι η κεντρική ιδέα για ενδεχόμενο bank run σε περίπτωση που κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει διατυπωθεί αρχικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά τη συνομιλία που είχε με βουλευτές του κόμματος στο καφενείο της Βουλής, μετά τους «τριγμούς» που είχαν προκληθεί για την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ.

Από την πλευρά του, ο Μ. Βορίδης, συμφώνησε επί της ουσίας με την τρομοκρατική εκστρατεία Γεωργιάδη προσπαθώντας με ηπιότερο τρόπο να ερμηνεύσει τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ (διαβάστε αναλυτικά). 

Γ. Σταθάκης: Ανοησίες οι δηλώσεις Γεωργιάδη, και απορώ γιατί τις συζητάμε

Ο Γ. Σταθάκης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Γεωργιάδη είναι «ανοησίες και απορώ γιατί τις συζητάμε», για να προκαλέσει την τηλεφωνική επικοινωνία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., που υποστήριξε ότι: "ήταν μια «ωμή» δήλωση και όσοι το αντέχουν". "Να φύγουμε από τη δήλωση" είπε εμμένοντας ότι η ουσία είναι η πολιτική αστάθεια.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έστερξε σε βοήθεια του και αιτιολόγησε τον Αδ. Γεωργιάδη, ότι έχει έναν ιδιόμορφο λόγο, αλλά η ουσία είναι "ότι όταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δούμε τι θα γίνει", ενώ ο κ. Ρήγας του ΠΑΣΟΚ σιγόνταρε στην επιχειρούμενη τρομολαγνεία.

«Ας λένε ότι θέλουν. Δεν έχει νόημα η συζήτηση. Η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα είναι μια εκλογή μιας μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, δεν έχουν θέσει αυτές οι ανοησίες. Θα είναι μια ομαλή εξέλιξη» δήλωσε ο Γ. Σταθάκης. Απαντώντας στο κ. Γεωργιάδη, που επέμενε στο θέμα του πολιτικού ρίσκου, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Θα του στείλω, όλες τις εκθέσεις (και της Blackrock) που καταγράφουν την αλλαγή πολιτικής, στην Ελλάδα, με την πιθανή εκλογή ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πουθενά πολιτικό ρίσκο όπως υπονοεί ο κ. Γεωργιάδης, γι' αυτό επιμένω ότι είναι ανοησίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)