to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:12 | 15.03.2015

Κοινωνία

Την Τρίτη φτάνει στη Θεσσαλονίκη η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών

Η ομάδα "Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride" στηρίζει την Παγκόσμια Πορεία Γυναικών και σας καλεί στην άφιξη του Φεμινιστικού Καραβανιού στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 17 Μάρτη και στις δράσεις που θα ακολουθήσουν στην πόλη την ίδια μέρα και την Τετάρτη.


Στη φωτωγραφία το Φεμινιστικό Καραβάνι στο Κουρδιστάν

Συγκεκριμένα:

- Για την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους έχει προγραμματιστεί η υποδοχή του Φεμινιστικού Καραβανιού και θα ακολουθήσει πορεία

- Την Τετάρτη στις 6.30 θα γίνει ανοιχτή εκδήλωση-συνέλευση στο Βελλίδειο, όπου θα μιλήσουν γυναίκες από όλον τον κόσμο και θα χαιρετίσουν τα κινήματα της πόλης

- Την Πέμπτη το Φεμινιστικό Καραβάνι θα επισκεφτεί την Έδεσσα. Για τις 3.30  καλείται νοιχτή συνέλευση γυναικείων ομάδων και κινημάτων στο παλιό «Παρθεναγωγείο». Στις 5μιση θα γίνει πορεία.

Το Φεμινιστικό Καραβάνι ξεκίνησε από το Κουρδιστάν στις 6 Μάρτη και τώρα διασχίζει την Τουρκία στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη:
Με κυρίαρχη σκέψη το σύνθημα για το φεμινιστικό καραβάνι «Από το Κομπάνι ως τη Λισσαβόνα όλες οι γυναίκες στο δρόμο του αγώνα», γυναίκες που συμμετέχουν στο φεμινιστικό καραβάνι της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών επισκέφθηκαν στις 5 Μαρτίου το στάδιο που φιλοξενούνται πρόσφυγες από το Κομπάνι, στο Ντιγιάρμπακιρ. Εκεί συναντήθηκαν με γυναίκες πρόσφυγες, οι οποίες τους εξιστόρησαντις δικές τους βιωματικές εμπειρίες από τις βάρβαρες επιθέσεις του ISIS στις περιοχές τους, καθώς, και από τον περήφανο αγώνα που δίνουν συντρόφισσές τους στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων. Εμπειρίες συγκλονιστικές από χείλη σφιγμένα από τον πόνο αλλά και το πείσμα για συνέχιση της μάχης μέχρι τη νίκη. Οι συγκλονιστικές αφηγήσεις είχαν όλες ένα κοινό παρανομαστή: την έκκληση για αγωνιστική αλληλεγγύη στη μάχη ενάντια στη βαρβαρότητα και το σκοταδισμό.

Τις δράσεις σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα συνδιοργανώνουν οι:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)