to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:56 | 02.12.2015

Πολιτισμός

Σήμερα Τετάρτη στις 12 μ. το τελευταίο αντίο στον Μηνά Χατζησάββα

Σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών η οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες θα αποχαιρετήσουν τον Μηνά Χατζησάββα - Κατόπιν επιθυμίας του ηθοποιού η κηδεία θα είναι πολιτική, ενώ επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τους συλλόγους των μεταναστών.


  • Σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών η οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες θα αποχαιρετήσουν τον Μηνά Χατζησάββα. Κατόπιν επιθυμίας του ηθοποιού η κηδεία θα είναι πολιτική, ενώ επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τους συλλόγους των μεταναστών. 



    Σε ανάρτησή του, στο facebook, ο φίλος και συνάδελφος του Μηνά Χατζησάββα, Γιώργος Κοτανίδης αναφέρει:

    «Η κηδεία του Μηνά Χατζησάββα θα είναι πολιτική όπως επιθυμούσε ο ίδιος και θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12.00 στο Α' Νεκροταφείο. Και πάλι σύμφωνα με την επιθυμία του θα ακολουθήσει αποτέφρωση του νεκρού που θα γίνει εκτός Ελλάδας λόγω βαρβαρότητας της ελληνικής πολιτείας που αρνείται να επιτρέψει την καύση που γινόταν στην αρχαιότητα.
    Σύμφωνα και πάλι με την επιθυμία του Μηνά, ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, οι αδελφές και οι ανηψιές του ζητούν να μην υπάρξουν στεφάνια. Θα υπάρξει ένα κουτί όπου θα ρίξουμε τον οβολό μας και όσα χρήματα μαζευτούν θα δοθούν σε οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών.
    Ο Κώστας θέλει να τον αποχαιρετίσουμε λυπημένοι αλλά και χαρούμενοι, όπως ήταν ο Μηνάς και όπως θα ήθελε ο ίδιος».

  •  Συλλυπητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για το θάνατο του Μηνά Χατζησάββα

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από την περασμένη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Μηνάς Χατζησάββας γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Υπήρξε ιδρυτικό Μέλος του Ελεύθερου θεάτρου ενώ από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο.

Στην τηλεόραση είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές δημοφιλείς σειρές όπως: "Αναστασία", "Η αγάπη άργησε μια ημέρα" και "Ανατομία ενός εγκλήματος".

Διακρίθηκε ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, αποσπώντας συχνά διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του και στην Επίδαυρο.

Με το ψευδώνυμο "Πρόδρομος Σαββίδης" εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: "Σπέρμα", "Η χαμένη" και "Δύο σταγόνες βροχή". Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του “Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο”.

Tο 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)