to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:29 | 23.08.2016

Πολιτική

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τις δηλώσεις της Ο. Γεροβασίλη για τη Μεσοχώρα

«Η σημερινή συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική. Εξυπακούεται ότι ως Περιφέρεια Θεσσαλίας ακούμε με έκδηλη ικανοποίηση τέτοιες, θετικές για την ολοκλήρωση του έργου δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης. Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω ότι η Μεσοχώρα είναι ένα έργο ζωής, ένα έργο που δημιουργεί ελπίδα για το αύριο, ένα έργο για όλους».


 

Αυτά ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση που είχε με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 212 ετών από το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών.

 

Όπως έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη, συνέχισε ο κ. Αγοραστός, πρόκειται για έργο που φέρνει θέσεις εργασίας, αξιοποιεί τουριστικά την περιοχή, δίνει φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή ενέργειας αλλά και τη δυνατότητα να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος «Ευρώπη 2020», δηλαδή το 20% της ενέργειας που παράγεται στη χώρα μας να είναι φιλική στο περιβάλλον.

 

Επίσης επεσήμανε ότι δίνει τη δυνατότητα «να μην πληρώνουμε στο χρηματιστήριο ρύπων 4 εκατ. ευρώ το χρόνο, να κερδίζει η ΔΕΗ 30 εκατ. ευρώ το χρόνο, να μην εισάγουμε πρώτες ύλες και να μην καίμε το απόθεμα του λιγνίτη και συνεπώς να προστατεύουμε το περιβάλλον με λιγότερη έκλυση διοξειδίου.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το έργο αυτό είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Χρειάζονται από τη ΔΕΗ περίπου 28 εκατ. ευρώ για να επισκευαστούν οι ζημιές που έγιναν από τη χρονική απαξίωση του έργου», είπε ο κ. Αγοραστός και τόνισε, αναφορικά με τους κατοίκους ότι δεν πρόκειται να αδικηθεί κανείς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)