to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 21.02.2014

πηγή: thrakitoday.com

Κοινωνία

«Τιμωρία» στον διάδρομο και όρθιοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ξάνθη – Δεν τους παραχωρήθηκε αίθουσα (βίντεο)

Απίστευτα... καψόνια στους υπαλλήλους της Π.Ε. Ξάνθης κατά την επίσκεψη του Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ


Από ευτράπελα, τα οποία αποδίδονται στη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, σημαδεύτηκε η  πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ κ. Ερμή Κασσέ στην περιοχή, το πρωί της Τετάρτης. 

Οι εργαζόμενοι, στους οποίους δεν επετράπη η χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων της Π.Ε. Ξάνθης, αναγκάστηκαν να υποστούν στο μαρτύριο της… ορθοστασίας ώστε να ενημερωθούν από τον Γενικό Γραμματέα του συνδικαλιστικού τους οργάνου γύρω από θέματα σχετικά με τις κινητοποίησες αλλά και το μέλλον τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι αιτήθηκαν τη χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό μιας και από πλευράς της διοίκησης της Π.Ε. Ξάνθης, ήτοι το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, έγινε γνωστό πως η αίθουσα ήταν «κλεισμένη» για άλλη εκδήλωση. 

Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε έντονη δυσφορία τόσο στο πρωτοβάθμιο σωματείο εργαζομένων της Π.Ε. Ξάνθης όσο φυσικά και στον πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου. Ακολούθως οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε «αυτοψία» διαπιστώνοντας πως η αίθουσα δεν χρησιμοποιείτο τη στιγμή που την είχαν αιτηθεί αλλά ήταν κλειδωμένη. 

Το περιστατικό προκάλεσε την έκπληξη του Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος υποχρεώθηκε να ενημερώσει τους συναδέλφους του κυριολεκτικά στα όρθια και μάλιστα στον διάδρομο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης. 

Μιλώντας ο ίδιος στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα λίγη ώρα αργότερα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι χώροι του δημοσίου δεν ανήκουν σε κανέναν Υπουργό, διοικητική, Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη, αλλά είναι στη διάθεση των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.  Έβλεπαν οι πολίτες όρθιους τους συναδέλφους να τους ενημερώνει ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και αυτό είναι απαράδεκτο». 

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου σημείωσε πως ο «Αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης βλέπουμε ότι εναντιώνεται για ακόμη μια φορά στο συνδικαλιστικό κίνημα, από το οποίο ωστόσο προέρχεται και ο ίδιος, ενώ τέτοιου είδους επιλογές αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν από κοινού κυβέρνηση και Τρόικα». 

Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες η ενημέρωση των υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε κανονικά. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)