to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 28.06.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 28/6)

Στο επίκεντρο σήμερα η κρίσιμη για την επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, που βρίσκονται ενώπιον των σημαντικών προκλήσεων που φέρνει το Βrexit. Τα δελτία απασχόλησαν επίσης οι πυρκαγιές και η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα της «Μαρινόπουλος Α.Ε.». Επίσης τα κανάλια "γιόρτασαν" τον ένα χρόνο των capital controls, βρίσκοντας ευκαιρία για "τρομοκρατικά" ρεπορτάζ για την οικονομία.


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...




Φυσικά τα κανάλια δεν ξέρουν ποτέ τίποτε για τα θέματα που αφορούν τα... κανάλια:

Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ: Οι αμαρτωλές σχέσεις αποκαλύπτονται

Ακόμα περισσότερο φως στις σχέσεις «στοργής» μεταξύ του γνωστού τριγώνου της διαπλοκής – τράπεζες, παραδοσιακά κόμματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – έπεσε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Σχέσεις που εν ολίγοις συνοψίζονται στην επί χρόνια «γενναιόδωρη» δανειοδότηση από τις τράπεζες προς κόμματα  (ύψους 400 εκατ. προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και ΜΜΕ (ύψους 900 εκατ. ευρώ) συχνότατα χωρίς ουσιαστικές και επαρκείς εγγυήσεις, ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, χωρίς σεβασμό ακόμα και στις ελάχιστες σχετικές νομοθετικές προβλέψεις. (αναλυτικά)



 

Χρ. Σπίρτζης: Αντιμετωπίζουμε την ανορθολογική δομή στο Δημόσιο - Θα καλυφθούν άμεσα 650 θέσεις στις συγκοινωνίες της Αθήνας

«Δεν γίνεται να έχουμε ένα δημόσιο που έχει μια ανορθολογική δομή και αυτό είναι έργο της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, γιατί έκαναν οριζόντια περικοπές στις δομές, έκαναν μετατάξεις χωρίς να έχουν ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό τι χρειάζεται και τι δε χρειάζεται». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha». (αναλυτικά)


 

Ψηφίστηκε ο νέος Κανονισμός της Βουλής - Βούτσης: Από ένα προεδροκεντρικό καθεστώς περνάμε σε πιο δημοκρατική λειτουργία

Με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να τονίζει ότι η λειτουργία του Κοινοβουλίου περνά από ένα «ισχυρό προνομιακό προεδροκεντρικό καθεστώς» σε ένα πιο δημοκρατικό, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο νέος Κανονισμός, κατά πλειοψηφία επί της αρχής και με ευρεία συναίνεση στα περισσότερα άρθρα. (αναλυτικά)



 

Η εξοργιστική αήθεια του Τζήμερου και η απάντηση των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα

Σε νέο κρεσέντο χυδαιότητας και προσβολής της μνήμης του δολοφονημένου από τους χρυσαυγίτες Παύλου Φύσσα προχώρησε σήμερα, μέσω της σελίδας του στο facebook ο Θ. Τζήμερος - «Η έκφραση συγκεκριμένης κρίσης -που εν προκειμένω συνιστά και αξιόποποινη πράξη-διαστρεβλώνει χυδαία και δόλια την αλήθεια. Η χρήση του ονόματος του Παύλου Φύσσα και της μητέρας του Μάγδας, γίνεται σε μία προκλητική προσπάθεια να αποκτήσει ο υβριστής τους υπόσταση» απαντούν οι συνήγοροι της οικογένειας. (αναλυτικά)

magdafysa.jpg

 


 
 




 

Υπ. Εργασίας για τα Ελληνικά Λιπάσματα: Μέλημά μας η διασφάλιση της λειτουργίας και των θέσεων εργασίας

Πρώτο μέλημα του Υπουργείου Εργασίας είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας της εταιρίας, στο ίδιο παραγωγικό μοντέλο και των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούσε προηγούμενα. (αναλυτικά)



 

Ρ. Αντωνοπούλου: Για πρώτη φορά καταγράφονται τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση

Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι, για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας το αρμόδιο υπουργείο, σε συνεργασία με τους φορείς που εκπροσωπούν τους εργοδότες, καταγράφουν τις θέσεις εργασίας και να ενημερώνουν τον ΟΑΕΔ. “Για πρώτη φορά, για 10 – 15 χρόνια που έπρεπε να είχε κάνει η χώρα, γίνεται μια καταγραφή των βασικών αναγκών στα επαγγέλματα και στις δεξιότητες για να μπορεί και ο ΟΑΕΔ, αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι να συμμετέχουν για να βρίσκουμε εκείνες τις θέσεις που αντιστοιχούν στον ιδιωτικό τομέα, να ενημερώνουμε και τους νέους και το υπουργείο παιδείας και όλο τον κόσμο ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση, που βρίσκονται αυτές οι δουλειές και επίσης ποια προβλέπουμε ότι θα έχουν μια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια”, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. (αναλυτικά)


 

Αλ. Φλαμπουράρης: «Το λιμάνι και το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας αποδίδεται στους πολίτες και δεν ιδιωτικοποιείται»

«Η κυβέρνηση χθες ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη των ενεργειών με βάση τις οποίες θα υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για την μετατροπή αυτής της προσωρινής σύμβασης παραχώρησης στο Δήμο Πατρών, σε οριστική. Κατά συνέπεια, το λιμάνι και το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας αποδίδεται στους πολίτες και δεν ιδιωτικοποιείται, όπως κάποιοι θα ήθελαν». (αναλυτικά)


 

Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης στους Γάλλους Εργαζόμενους

Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης στους Γάλλους Εργαζόμενους που αντιστέκονται στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Σωματεία και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την γαλλική πρεσβεία, την Τρίτη 28/06.




 

ΥΠΟΙΚ: Πρόσκληση για την κατάρτιση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει την έκδοση πρόσκλησης για τη δράση «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020. (αναλυτικά)



 

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού στο Κουτσόχερο

Mεταφέρθηκαν σταδιακά 140 Σύροι πρόσφυγες, κατόπιν συμφωνίας με το τοπικό Συντονιστικό, στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο Κυψελοχώρι. 420 αφγανοί πρόσφυγες αποχώρησαν επίσης, προς άλλες κατευθύνσεις. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)