to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:04 | 22.06.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 22/6)

Στα δελτία κυριάρχησε το δημοψήφισμα στη Βρετανία, το συνέδριο του Economist, "τρομοκρατικά" ρεπορτάζ για... δραματικές αλλαγές στα εργασιακά, παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις, και η παρουσία του πρωθυπουργού στο Συμβούλιο της Ευρώπης.


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

Καμιά συζήτηση για ομαδικές απολύσεις, τριετίες και για 13ο και 14ο μισθό: Συνάντηση ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ με εμπειρογνώμονες

Συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας εκπροσώπων του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει γι' αυτό το θέμα από την Τρίτη. (αναλυτικά)

 


 

Οι διαψεύσεις αναφορικά με τη φημολογία περί παύσης της λειτουργίας του ΕΣΠΑ, λόγω της έρευνας που διεξάγεται από την Αρχή Ανταγωνισμού, για πιθανές παραβιάσεις των κανόνων ανταγωνισμού στα δημόσια έργα.

 



 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική αποφάσισε να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄εξαίρεση επιλεξιμότητας των ελληνικών ομολόγων (waiver) 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα θα ξεκινήσουν να γίνονται δεκτά και πάλι από τις 29 Ιουνίου. Το ποσοστό του "κουρέματος" που θα επιβάλλει η ΕΚΤ στα ομόλογα αυτά θα καθοριστεί αργότερα από την ίδια. (αναλυτικά)



 

Στο συνέδριο του Economist μίλησε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Για οριακή υποχώρηση της λιτότητας στο δημόσιο σύστημα υγείας, έκανε λόγο στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος στην εισήγηση του, υποστήριξε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την ψυχική υγεία, την δημόσια υγεία, τη φαρμακευτική πολιτική, τις προμήθειες και τη διοίκηση του ΕΣΥ. Η πιο σημαντική ανακουφιστική παρέμβαση στο χώρο της Υγείας είναι, όπως είπε ο κ. Ξανθός, η καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών. (αναλυτικά)



 

Και ο Αλέξης Τσίπρας στο προεκλογικό ντοκιμαντέρ των Podemos

Η προεκλογική εκστρατεία κορυφώνεται και στη μάχη της κάλπης έχει ριχτεί εδώ και λίγες μέρες ένα νέο ντοκιμαντέρ, το «Πολιτική: Οδηγίες Χρήσεως» (Política, manual de instrucciones), το οποίο καταγράφει την πορεία των Podemos, από τη γέννηση τους στις πλατείες των αγανακτισμένων μέχρι την ενηλικίωση τους στο ευρωπαϊκό και ισπανικό κοινοβούλιο.

Το τρέιλερ:

Έναν από τους ήρωες της ταινίας τον γνωρίζουμε καλά, καθώς δεν είναι άλλος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.



 

Η καρδιά του αθλητικού κέντρου στον Άγιο Κοσμά θα συνεχίσει να χτυπά

Να παραμείνουν σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά πέτυχε με την αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Ελληνικό η Ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. (αναλυτικά)




 

Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας με ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς

Με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς θα εξομοιωθούν οι εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν γονείς ενός (1) ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Δεν είναι αυτή η μοναδική διάταξη καθώς στην τροπολογία υπάρχουν και άλλες  ρυθμίσεις που αφορούν τους εκπαιδευτικούς.





Τα αγροτικά ιατρεία, μεταξύ των οποίων των Ψαρών, των Οινουσσών, της Βολισσού, των Καμπιών, της Παρπαριάς, των Κουρουνιών και των φυλακών, να επιδοτούνται με 400 ευρώ κάθε μήνα ως κίνητρο για να στελεχωθούν από γιατρούς. (αναλυτικά)

 




Και για το τέλος ας αναφέρουμε ένα ρεπορτάζ του left.gr, από αυτά που ποτέ δεν κάνουν τα κανάλια:

Τα παιδιά κάτω στον κάμπο: Το left.gr στο 7ο δημοτικό Ασπροπύργου


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)