to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 12.10.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τετάρτη 12/10)

Στο επίκεντρο η τροπολογία για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο με μεγάλη δόση προπαγάνδας, το θέμα με τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών, οι δηλώσεις Στουρνάρα για Βαρουφάκη, η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, η διαπραγμάτευση για το χρέος, η καταστροφική πορεία του τυφώνα Μάθιου...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Σχεδιάζεται πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο

Στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο (φόρους κ.ά.), τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Τα περί έξαρσης των πλειστηριασμών είναι παραπλανητικά, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και τονίζει ότι δεν πωλούνται τα δάνεια πρώτης κατοικίας σε funds

«Τα περί έξαρσης των πλειστηριασμών είναι παραπλανητικά» διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ

Οι «εργατικές κατοικίες» του… εργολάβου. Σχετικά με τις αναφερόμενες ως «εργατικές» κατοικίες του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ  προκύπτει ότι πρόκειται για μικρά διαμερίσματα (περί τα 50 τετραγωνικά). Όλα ανήκουν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12,5 εκατ. ευρώ και είναι άγνωστης διαμονής, ενώ σύμφωνα με τοTAXIS τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι κενά. (αναλυτικά)


 

Μπ. Κερέ (ΕΚΤ): Αναγκαία μία λύση για το ελληνικό χρέος που θα επιτρέψει την επιστροφή στις αγορές

Στο παρελθόν, υπήρξαν από πλευράς ΕΚΤ αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που δεν επαληθεύτηκαν, ανέφερε ο κ. Κερέ, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, πως στην παρούσα φάση «οι εκπλήξεις ειναι θετικές» αφού, όπως είπε, η ύφεση εμφανίζεται κατά το 2016 μικρότερη της αναμενόμενης και όλα δείχνουν πως η οικονομική μεγέθυνση επιστρέφει. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το επίπεδο συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα στους εκπροσώπους των δανειστών και τις ελληνικές Αρχές έχει, πλέον, αναβαθμιστεί, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. (αναλυτικά)


 

Σύσταση εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών ενέκρινε το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, για πρώτη φορά το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών βιώσιμων πλην όμως υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, εξέλιξη που θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των θέσεων εργασίας, στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και στην ανάκαμψη της οικονομίας. (αναλυτικά)


 

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Καμία αλλαγή στο όριο συνταξιοδότησης των δικαστικών

Καθησυχάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά πως καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δεν θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας. (αναλυτικά)


 

Στόχος η αύξηση των δομών δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς - Κοινή συνέντευξη Τύπου συναρμόδιων φορέων

Τη δυνατότητα αύξησης των δομών δωρεάν φιλοξενίας παιδιών, ώστε από το επόμενο έτος το σύνολο των γονιών με voucher να βρουν σχετική θέση για τα παιδιά τους εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που παρατηρήθηκε το Σεπτέμβριο με 9.500 παιδιά να μένουν εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) εξαιτίας έλλειψης θέσεων σε δομές. (αναλυτικά)


 

Ν. Φίλης: «Η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας κερδίζει τη θέση που της ταιριάζει»

«Πρόκειται για μια επέτειο που για πολλά χρόνια δεν γιορταζόταν, κυρίως λόγω της δυσκολίας που είχαμε να διαχειριστούμε τα όσα ακολούθησαν: τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο, αλλά και το μετεμφυλιακό κράτος και τις συστηματικές διώξεις και εξορίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Είναι σημαντικό που σήμερα, για δεύτερη χρονιά, με την κυβέρνηση της Αριστεράς, η επέτειος αυτή κερδίζει τη θέση που της ταιριάζει», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπ. Παιδείας. (αναλυτικά)


 

Ιδού ο βασιλεύς Στουρνάρας

«Εγώ είχα πει στον κ. Ντράγκι να μην τον ακούει (σ.σ. τον κ. Βαρουφάκη), όμως μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μην τον ακούει γιατί είναι ο υπουργός. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο παρά να προειδοποιήσω» είπε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης με υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτά δηλαδή έλεγε ο διορισμένος διοικητής σε ξένους παράγοντες για τον εκπρόσωπο της εκλεγμένης κυβέρνησης. (αναλυτικά)


 

Παράταση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων σε περιοχές της Εύβοιας λόγω των πρόσφατων καταστροφών

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τ. Αλεξιάδη η σχετική Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους στις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς και λήγουν ή έληξαν από την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης έως και την 1.2.2017. (αναλυτικά)


 

Eξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, και συγκεκριμένα δύο Έλληνες ηλικίας 46 και 53 ετών, ένας 33χρονος Αλβανός κι ένας 39χρονος ομογενής από την Αλβανία. Ταυτόχρονα, αναζητούνται ως συνεργοί άλλα εννέα άτομα, ηλικίας 28 έως 55 ετών, ενώ άλλοι εννέα κατηγορούνται ότι προμηθεύονταν ναρκωτικά από την οργάνωση. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)