to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:31 | 08.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 8/9)

Στο επίκεντρο οι θάνατοι και οι καταστροφές από την κακοκαιρία, η αδειοδότηση των καναλιών, τα οικονομικά...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


Αξιωματική αντιπολίτευση μόνη ψάχνει απάντηση - Κανάλια, μήπως μπορείτε να βοηθήσετε;

Νίκος Δένδιας: Θα επιστρέψουμε τα λεφτά στους καναλάρχες (βίντεο) - Κρατάει «θολές» αποστάσεις η ΝΔ

Με non paper κρατάει αποστάσεις η ΝΔ που κάνει λόγο για «προσωπικές απόψεις Δένδια» αλλά επαναλαμβάνει ότι θα ακυρώσει τον "νόμο Παππά" - Ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος ανέφερε ότι «μέρος των χρημάτων που δόθηκαν στη δημοπρασία, θα πρέπει να επιστραφούν» (!) - «Με αγωνία παρακολουθούμε ποια θα είναι η επόμενη-υπαγορευμένη από τη διαπλοκή- εξαγγελία της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου αλαλούμ που επικρατεί στη ΝΔ» - Το ερώτημα που θέτει στη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας: Όταν η ΝΔ «απαλλάξει τη χώρα» από το νόμο που δίνει για πρώτη φορά νόμιμες άδειες, θα επιστρέψει και τα 246 εκατ. στους ιδιοκτήτες καναλιών; (αναλυτικά)


 

Δέσμη μέτρων για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Για να υπάρξει πρόσθετη κρατική παρέμβαση που θα εγγυάται το να μην προκύψουν νέοι άνεργοι στον κλάδο, ο υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς κάλεσε σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και των τεχνικών, δηλαδή την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και την ΕΤΙΤΑ σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, παρουσία και του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλου, της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Ολ. Γεροβασίλη και του Γ.Γ. Ενημέρωσης κ. Λ. Κρέτσου. (αναλυτικά)


 

Μαξίμου: Στόχος της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός νέου οράματος

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, καθώς και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας. (αναλυτικά)


 

Διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών. Το πόρισμα απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, οι οποίοι ενημερώνουν, με επιστολή τους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την αμέσως προσεχή περίοδο. (αναλυτικά)


 

Οι αλλαγές στη λειτουργία του Γυμνασίου - «Έμφαση στην ουσιαστική μαθησιακή διαδικασία», μόνο σε 4 μαθήματα οι εξετάσεις

Από τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές θα εξετάζονται μόλις σε τέσσερα μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία) αντί για δώδεκα, θα κάνουν μάθημα έως τις 31 Μαΐου, ενώ ο διδακτικός χρόνος χωρίζεται σε δύο τετράμηνα αντί τρία τρίμηνα - Αναλυτικά όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα. (αναλυτικά)


 

Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Ιούλιο

Μείωση στα 5,534 δισ. ευρώ σημείωσαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από 5,930 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούνιο. (αναλυτικά)


 

Υπ. Εσωτερικών: 87,2 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

Καλύφθηκαν εγκαίρως οι δαπάνες που σχετίζονται με την καλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της χώρας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν ήδη καταβληθεί στους ΟΤΑ 87,2 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι περιφέρειες έλαβαν 35 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά μαθητών. Με το ποσό αυτό εξοφλούνται όλες οι οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους. (αναλυτικά)


 

Γ. Σταθάκης: Από την 1η Οκτωβρίου οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο

Από την 1η Οκτωβρίου θα υποβάλλονται οι προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο ανακοίνωσης της ίδρυσης του Ταμείου Συμμετοχών. (αναλυτικά)


 

Ανδρέας Ξανθός: «Η ελονοσία έχει εκριζωθεί από το 1974. Μην λαϊκίζετε με τα θέματα Δημόσιας Υγείας»

Για συστηματική προσπάθεια να δημιουργηθεί εικόνα γενικευμένης ανασφάλειας από την πλευρά της Αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού στη βουλή, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για εφησυχασμό σχετικά με την επανεμφάνιση της Ελονοσίας. (αναλυτικά)


 

Διανομή τετραδίων σε 69.000 μαθητές με πρωτοβουλία του Χ. Βερναρδάκη και του Εθνικού Τυπογραφείου

Δωρεάν τετράδια θα λάβουν χιλιάδες μαθητές σε νησιά, περιοχές της Αθήνας και της δυτικής Μακεδονίας με υψηλή ανεργία και όσοι φοιτούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών. (αναλυτικά)


 

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις 20 «άγονες» αεροπορικές γραμμές

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενέκρινε τη συμμετοχή στο διαγωνισμό τριών ελληνικών αεροπορικών εταιρειών. (αναλυτικά)


 

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει το πρώτο τετράμηνο του έτους

Προχωράει η εκκαθάριση των υποβολών των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, έως και χθες, 7 Σεπτεμβρίου, ενταλματοποιήθηκαν προς πληρωμή υποβολές δαπανών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου σε όλους τους παρόχους. (αναλυτικά)


 

Υπ. Πολιτισμού: Για πρώτη φορά καταγράφεται ο Πολιτιστικός και Δημιουργικός Τομέας στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά στην επίσημη καταγραφή του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και η οποία αναμένεται ότι θα καταδείξει τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία των επιμέρους κλάδων που τον αποτελούν (εικαστικά, παραστατικές τέχνες, μουσική, μουσεία, εκδόσεις, κινηματογράφος, gaming,design κ.λπ.). (αναλυτικά)


 

Προσλήψεις 740 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους ωραρίου, 740 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. (αναλυτικά)


 

Στα μέσα Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται η λειτουργία της πρώτης κινητής μονάδας ατομικής υγιεινής για άστεγους

Στα μέσα Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία η πρώτη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για άστεγους, «Φροντίδα εν κινήσει». (αναλυτικά)


 

Υπ. Παιδείας: 500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ για τα ΑΕΙ

Έπειτα από 6 χρόνια μηδενικών προσλήψεων ακαδημαϊκού προσωπικού τα Ανώτατα Ιδρύματα θα έχουν μέχρι το 2019, συνολικά 1500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ. (αναλυτικά)



 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)