to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 08.07.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 8/7)

Στο επίκεντρο των δελτίων βρέθηκαν το μακελειό στο Ντάλας, η αντιπαράθεση που είχαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, η σύνοδος του ΝΑΤΟ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

 


Οι συμφωνίες Ελλάδας-Κίνας στον Πολιτισμό

Κατά τη διάρκεια του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κίνα ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπέγραψε τις ακόλουθες συμφωνίες:

α) Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας για τις ενάλιες αρχαιότητες, την έρευνα και την προστασία τους, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

β) Συμφωνία για την παρουσίαση της έκθεσης "The Greeks: from Agamemnon to Alexander the Great" στο Μουσείο του Πεκίνου το 2018.  (αναλυτικά)


 

Χρ. Στάικος: Επιτυχημένη επιχειρηματικά η αποστολή στην Κίνα, υπογράφηκαν ήδη δύο συμφωνίες

Η αποστολή στην Κίνα και σε πολιτικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο θεωρείται θετική κι επιτυχημένη ... Υπογράφηκαν ήδη δύο επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών εταιριών στους τομείς της τεχνολογίας (νανοτεχνολογία, έξυπνα υλικά από Nanophos) και του μηχανολογικού εξοπλισμού (Doppler), τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ο Πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος. (αναλυτικά)


 

«Φρένο» στην ένστολη αυθαιρεσία με νομοσχέδιο

Με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή συστήνεται Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας και τις φυλακές. (αναλυτικά)


 

Υπ. Εργασίας: Σημαντικά σημεία ανάκαμψης δείχνει η αγορά εργασίας

«Η κυβέρνηση συνεχίζει αποφασιστικά τις προσπάθειές της για αναστροφή της απορρύθμισης στην αγορά εργασίας και αύξηση της απασχόλησης, με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη προ όφελος του ελληνικού λαού» τονίζει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τα στοιχεία για την πορεία της ανεργίας και της απασχόλησης στην Ελλάδα. (αναλυτικά)



Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων

«Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν» ανέφερε για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων που θα ξεκλειδώσουν την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Γ. Κατρούγκαλος: Την Τρίτη ξεκινά η συγκρότηση κοινού μετώπου στα εργασιακά απέναντι στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει με κοινή θέση τους δανειστές και στα εργασιακά, όπως έκανε με επιτυχία στο ασφαλιστικό, είπε ο υπουργός Εργασίας Στο Κόκκινο. (αναλυτικά)


 

Στο μισό από ό,τι προβλέπεται η κάλυψη των θέσεων στο Μέγαρο Μαξίμου

Από τις 212 θέσεις στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καλυφθεί οι 111 και στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού από τις 64 θέσεις έχουν καλυφθεί οι 51, εκ των οποίων οι 49 είναι με δημόσιους υπαλλήλους. (αναλυτικά)


 

Απορρίφθηκε η αίτηση τηλεοπτικής άδειας από το ΑΡΤ ΤV του Γιώργου Καρατζαφέρη

Η αίτηση συμμετοχής της εταιρείας CITYNEWS AE (ΑΡΤ ΤV) δεν γίνεται δεκτή, επειδή δεν συνοδεύεται από παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, όπως ορίζεται από τον νόμο. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 Δήμους για 3.737 θέσεις πλήρους απασχόλησης 8μηνης διάρκειας

Τη δημόσια πρόσκληση για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ, για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 δήμους (επιβλέποντες φορείς), θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 3.737 θέσεις πλήρους απασχόλησης. (αναλυτικά)


 

Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πρώτη φάση του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης»

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι ένα νέο προνοιακό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. (αναλυτικά)


 

Αναβαθμίζεται επιχειρησιακά ο στόλος του λιμενικού

Στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία «ΑΡΙΕΞΠΟ» για τη συντήρηση κύριων μηχανών των πλωτών ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας. (αναλυτικά)


 

Μέσα στο 2018 η ολοκλήρωση της γραμμής "Αθήνα-Θεσσαλονίκη" ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ

«Tο 2018 αναμένεται η ολοκλήρωση της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Αθήνα - Αίγιο, ενώ το 2022 θα ολοκληρωθεί το τμήμα Αίγιο – Πάτρα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας κατά τη διάρκεια ομιλίας στο συνέδριο με θέμα «Χρηματοδότηση και Ελληνική Επιχειρηματικότητα». (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων σε 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους, είτε από το μητρώο τους, μέσω του eServices IIS, στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. (αναλυτικά)


 

Και με τη... βούλα του ΟΟΣΑ καταρρέει ο μύθος των «τεμπέληδων Ελλήνων»

Ενας παγκόσμιος - και βολικός - μύθος καταρρέει, και δη με την υπογραφή του ΟΟΣΑ. 'Η άλλως, οι περίφημοι «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» και του ευρωπαϊκού Νότου επίσης, οι Μεξικάνοι και οι Ελληνες αναδείχθηκαν το 2015 οι πλέον εργατικοί λαοί στον κόσμο. Και στην άλλη άκρη, τελευταίοι, ήταν οι... Γερμανοί. (αναλυτικά)



 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)