to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 23.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 23/9)

Στο επίκεντρο και πάλι οι τηλεοπτικές άδειες και τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Γ.Σ. του ΟΗΕ και οι επαφές του στη Ν. Υόρκη, οι επιστολές Ν. Φίλη και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, οι διαδηλώσεις στη Σάρλοτ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 

Ν. Παππάς: Ακούστηκαν πολλά. Ο διαγωνισμός έγινε, τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείο

Το γεγονός ότι δύο υπερθεματιστές πλήρωσαν την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες σχολιάζει ο υπουργός Επικρατείας, μέσω twitter.

Ακούστηκαν πολλά. Ο διαγωνισμός έγινε, τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείοhttps://t.co/elY2RGld1j

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 23 Σεπτεμβρίου 2016

 



«Εφ.Συν.»: «Στη φόρα» τα...γαλαζοπράσινα στελέχη της Attica Bank τον καιρό που μοιράζονταν δάνεια

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών είναι ενδεικτικά για το πώς στενοί συνεργάτες κορυφαίων πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων των πρόσφατων ετών στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ (που σημειωτέον έχουν λάβει δάνεια 13 εκατ. ευρώ), συμμετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας την ίδια περίοδο που είχαν διοριστεί σε θέσεις στο Δημόσιο. Και μάλιστα είχαν αναλάβει θέσεις στην Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες όφειλαν να ελέγχουν και τη λειτουργία της - Γράφει ο Ν. Σβέρκος. (αναλυτικά)


 

23 δεσμεύσεις έγιναν πράξη: Ένας χρόνος από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, μία καταγραφή των σημαντικότερων πτυχών της προσπάθειας η οποία, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «έχει ορίζοντα την Ελλάδα του 21ου αιώνα, ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού δημοκρατικού κράτους δικαίου, που θα αφήσει πίσω την κρίση και την ύφεση». (αναλυτικά)


 

Καταγγελίες Τόσκα για πιέσεις της ΝΔ για τους αστυνομικούς φύλαξης υψηλών προσώπων

Πιέσεις και απειλές από στελέχη της ΝΔ για την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταθέσει αστυνομικούς από τη φύλαξη υψηλών προσώπων στη φύλαξη των πολιτών αποκάλυψε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ, για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΕ: Κανονικά η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις του Οκτωβρίου θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ για τις συντάξεις των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017 τόνισε ότι σχεδιάζεται η εξασφάλιση των απαιτούμενων ποσών και πιστώσεων.

Το ΙΚΑ βεβαιώνει για την κανονική καταβολή των συντάξεων στις 29/10

H διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους ότι η καταβολή των συντάξεων του μήνα Οκτωβρίου είναι διασφαλισμένη παρά την απόρριψη της εισηγητικής πρότασης για έγκριση επιχορήγησης από το λογαριασμό του μικρού ΑΚΑΓΕ. (αναλυτικά)

 


 

Έρχεται ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ των Κοινωφελών Ιδρυμάτων

Με γνώμονα τη φορολογική ισότητα, το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει ρύθμιση για την αναθεώρηση του νόμου 4223 του 2013, της ΝΔ, με τον οποίο επιβλήθηκε ΕΝΦΙΑ στα ιδρύματα που επιτελούν κοινωνικό έργο, όπως έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Γεράσιμου Γιακουμάτου. (αναλυτικά)



 

Ο Θ. Δρίτσας για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας


«Έχει εξαιρετική σημασία η συστηματικότητα και η σοβαρότητα όλων των παραγόντων, φυσικά και της κυβέρνησης, που το τελευταίο διάστημα ασχοληθήκαμε με την προώθηση αυτού  του πολύχρονου αιτήματος του λαού της Πάτρας, την έξοδο της πόλης στο λιμάνι. (αναλυτικά)


 

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων σε Κλάδους Αιχμής»

Υπογράφηκε από το Γιώργο Ιωαννίδη, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων σε Κλάδους Αιχμής». (αναλυτικά)


 

Νεκτ. Σαντορινιός: Καμία ιδιωτικοποίηση νερού, το 51% πάντα στο Δημόσιο

Το νερό είναι συνταγματικά προστατευμένο, δεν τίθεται ζήτημα ιδιωτικοποίησης, ξεκαθάρισε το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Νεκτ. Σαντορινιός μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη, σχετικά με την μεταφορά ΔΕΚΟ στο νέο Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. (αναλυτικά)


 

Εκπαιδευτικοί... εκπαιδεύονται για τους πρόσφυγες μαθητές

Σεμινάρια σε πέντε πόλεις υλοποιεί η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με σκοπό να υποστηριχθούν εκπαιδευτικοί από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, το οποίο θα είναι ενημερωμένο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των προσφυγόπουλων. (αναλυτικά)


 

Ηράκλειο: Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας δύο σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του λιμανιού

Δύο σημαντικά έργα για την λειτουργία και ανάπτυξη του λιμένος Ηρακλείου εγκρίθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα. (αναλυτικά)



 

Σε προσλήψεις 798 αναπληρωτών εκπαιδευτικών προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας

Σε προσλήψεις 798 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρους ωραρίου, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ13, ΠΕ15, ΠΕ18.23, ΠΕ19-20 και ΤΕ01.19 στη Β/θμια Εκπαίδευσης προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας. (αναλυτικά)




 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)