to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 16.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Παρασκευή 16/9)

Στο επίκεντρο η υπόθεση Στουρνάρα και η «συνήγορος» Ν.Δ., η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η Σύνοδος της Μπρατισλάβας, οι τηλεοπτικές άδειες, το νομοσχέδιο για το Ελληνικό...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...



 

Μαξίμου: Σπουδή της Ν.Δ. να παρέμβει ως συνήγορος Στουρνάρα - Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνηθεί σε βάθος

Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές - Στριμώχνεται και απειλεί ο Στουρνάρας. (αναλυτικά)



 

Το υπ. Παιδείας διαψεύδει ότι οι θεσμοί πίεσαν για απόσυρση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση

«Οι ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και για τα άλλα θέματα των ιδιωτικών σχολείων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστούν κανονικά», υπογραμμίζει το υπουργείο κάνοντας λόγο για «γνωστά συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης» τα οποία διακίνησαν την ψευδή πληροφορία στα ΜΜΕ. (αναλυτικά)


 

Μείωση στα 5,534 δισ. ευρώ σημείωσαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες

Μείωση σημείωσαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες και διαμορφώθηκαν στα 5,534 δισ. ευρώ έναντι 5,930 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, Ιούνιο, σύμφωνα με το δελτίο του υπουργείου Οικονομικών που καταγράφει την μηνιαία εξέλιξή τους. (αναλυτικά)


 

«Καθαρό μήνυμα στους σημαιοφόρους του νεοφιλελευθερισμού»: Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο του υπ. Εργασίας για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

«Θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα στους "σημαιοφόρους" του νεοφιλελευθερισμού ότι στην επερχόμενη διαπραγμάτευση οι λύσεις που θα δοθούν, θα είναι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και θα αφορούν την επιστροφή των μεταρρυθμίσεων αυτών που ξαναγυρίζουν τη χώρα στην κοινωνική Ευρώπη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος πριν από την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου στο Ζάππειο με θέμα τις «Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και το Μέλλον της Εργασίας» (αναλυτικά)


 

Υπογραφή δυο προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την αγορά εργασίας από το υπουργείο Οικονομίας

Δύο προγράμματα, ένα για την πρόγνωση και διάγνωση δεξιοτήτων και επαγγελμάτων που ζητά η αγορά εργασίας και ένα για την παρακολούθηση των πολιτικών ισότητας των δύο φύλων, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. (αναλυτικά)


 

«Κίνδυνος» τα προσφυγόπουλα: Όταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου «καθησύχαζε» τους δημότες

Ο δήμαρχος Ωραικάστρου προετοίμαζε το έδαφος της ξενοφοβίας και του ρατσισμού ενάντια στα προσφυγόπουλα με δηλώσεις ήδη από τον Ιούνιο... (αναλυτικά)


 

Τ. Πετρόπουλος: ΜΜΕ κάνουν σπέκουλα με τις ασφαλιστικές εισφορές, θα πάρουν κόσμο στο λαιμό τους

Σκληρή γλώσσα για τα δημοσιεύματα που θέλουν τους δανειστές να αντιτίθενται στην εξαγγελία παγώματος των ασφαλιστικών εισφορών χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη. (αναλυτικά)


 

Αιτήσεις για φιλοξενία επιπλέον παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Η δυνατότητα να φιλοξενηθούν παιδιά σε παιδικούς σταθμούς δίνεται σε επιλαχόντες γονείς ή κηδεμόνες που έμειναν εκτός της αρχικής διαδικασίας επιλογής. (αναλυτικά)


 

Όλα τα φώτα στην Ελλάδα: Οι πρωτοβουλίες της Αθήνας για την ευρωπαϊκή και τη διεθνή σκηνή

Όσο και αν λοιδορήθηκε τα τελευταία χρόνια, φιγουράροντας στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου με όλα τα αρνητικά στερεότυπα, η χώρα μας βρίσκεται πια στο επίκεντρο της δημοσιότητας παγκοσμίως κι αυτή τη φορά το πρόσημο είναι θετικό. Η «απομονωμένη» Ελλάδα επιδεικνύει κινητικότητα και αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τα στενά της σύνορα και στις προσπάθειές της έχει πλέον συμμάχους διόλου ευκαταφρόνητους. (αναλυτικά)


 

Ν. Παππάς στο φόρουμ «Global Progress 2016»: «Δεν πρέπει να αφήνουμε την κρίση να σαμποτάρει τις κοινωνικές μας αξίες»

«Η Ελλάδα των προηγούμενων ετών είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το πώς να αντιμετωπίσεις μια κρίση. Δεν πρέπει να αφήνουμε την κρίση να σαμποτάρει τις κοινωνικές μας αξίες», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά την παρέμβασή του στο forum «Global Progress (Παγκόσμια Πρόοδος) 2016», που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Μέσω ΕΣΠΑ θα αποκατασταθούν οι υποδομές στους Δήμους που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Την ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες για τις πλημμύρες που έπνιξαν τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν έργα κατά το παρελθόν και δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα, «τα οποία τελικά αποδεικνύεται ότι δεν οδήγησαν σε επαρκείς υποδομές», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)


 

Παράταση πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών στις πληγείσες περιοχές - Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις

Υπογράφηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες παρατείνεται η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από φυσικά φαινόμενα και λήγουν ή έληξαν μέσα στο διάστημα κήρυξης της εκάστοτε περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. (αναλυτικά)


 

Ο Ν. Παρασκευόπουλος για τις αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την ποινή στον Ντογιάκο

Απαντήσεις δίνει μέσω ανακοίνωσής του ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή τις αντιδράσεις των κομμάτων για την πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε στον εισαγγελέα Ντογιάκο. Ο Ν. Παρασκευόπουλος σημειώνει ότι «η ελληνική δικαιοσύνη δεν σπαράσσεται, απονέμεται εύρυθμα και χωρίς παρεμβάσεις από ευσυνείδητους λειτουργούς». (αναλυτικά)


 

Ν. Βούτσης: Η υποχώρηση της δημοκρατίας και η φτώχεια θερμοκήπιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται φαινόμενα της μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας

Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κατά την τρίτη ενότητα της Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. (αναλυτικά)


 

Γ. Μουζάλας: «Ο Ν. Μηταράκης σπέρνει τον πανικό μιλώντας για δημιουργία τριών νέων χότσποτ στη Χίο»

«Τον λαό της Χίου θα τον ανακουφίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γ. Μουζάλας, απαντώντας στον βουλευτή της Ν.Δ., Ν. Μηταράκη, σχετικά με την κατάσταση του προσφυγικού στο νησί. Ο Γ. Μουζάλας διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι υπάρχουσες δομές, όπως στο Μερσινίδι, ανακαινίζονται, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ και να διαλυθούν οι δομές σε Σούδα και ΔΗΠΕΘΕ. (αναλυτικά)


 

Χρ. Βερναρδάκης: Όλα ηλεκτρονικά μέχρι το τέλος Μαΐου του 2017

Ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος Μαίου του 2017 όλο το δημόσιο θα διακινεί τα έγγραφά του ηλεκτρονικά. (αναλυτικά)


 

Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα στήριξης σε Ελλάδα-Ιταλία για το προσφυγικό

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να δεχθούν πιο πολλούς πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος μετεγκατάστασης. (αναλυτικά)


 

Κλάους Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στις αγορές, πιθανόν από το 2017

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επανέλθει στις αγορές, πιθανόν από το επόμενο έτος, εάν συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματός της, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε σε σλοβακική εφημερίδα και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ESM. (αναλυτικά)


 

Π. Καμμένος: Στο Δήμο Λέσβου παραχωρείται το στρατόπεδο στην περιοχή Λεμονού

Σταματούν οι εργασίες στο στρατόπεδο της Λεμονούς

Με δήλωση του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει γνωστό ότι με εντολή του διακόπτονται οι συνεχιζόμενες εδώ και δυο μέρες εργασίες διαμόρφωσης σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην περιοχή Λεμονού βόρεια της Μυτιλήνης. (αναλυτικά)


 

«Πράσινο φως» για την ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου Λευκάδας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη της ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου Λευκάδας, καθώς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ήρε την εμπλοκή που είχε προκύψει με τη χρηματοδότηση των εργασιών, διαθέτοντας ποσό ύψους 100.000 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο εγγράφεται στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. (αναλυτικά)


 

Β. Αποστόλου: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των αγροτών της Ηλείας

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και ταχεία αποζημίωση στους αγρότες για την παραγωγή, τον εξοπλισμό και τις υποδομές που καταστράφηκαν, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες, από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, περιοχές της Ηλείας. (αναλυτικά)


 

Θάσος: Ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημιών από τον δήμο και τον ΕΛΓΑ

Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, υπογράμμισε, ότι ο δήμος βρίσκεται πλέον με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)