to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:42 | 25.07.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 25/7)

Στο επίκεντρο των δελτίων η πυρκαγιά στη Χίο, οι επιθέσεις στη Γερμανία, το μακελειό στη Φλόριντα, οι εξελίξεις στην Τουρκία, ο ΕΝΦΙΑ, ...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


 



Σε πρώτο πλάνο περνά η κοινωνική πολιτική για την κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το έναυσμα στα αρμόδια υπουργεία να επιταχύνουν το έργο τους με την ομιλία του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ της «Αυγής»: 

Νέο κοινωνικό κράτος για όλους


 

Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΙΑ: Εκτός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια - Σε πέντε δόσεις ο φόρος

Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

Π. Σκουρλέτης: Διορθώσαμε ένα λάθος και εμποδίσαμε να αυξηθούν τα τιμολόγια του φυσικού αερίου

«Διορθώσαμε ένα λάθος, το οποίο θα είχε σαν αποτέλεσμα να εκτιναχθούν οι αυξήσεις των τιμολογίων κατά 3-4% σε ό,τι αφορά τα οικιακά τιμολόγια και κατά 3% έως 4,7% στα επαγγελματικά», είπε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην τροπολογία για την ανακτήσιμη διαφορά στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ασφάλεια στις έρευνες υδρογονανθράκων. (αναλυτικά)



Τα 10+1 προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους

Για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, τα χρήματα που θα πέσουν στην οικονομία, το πακέτο Junker αλλά και για τον νέο Αναπτυξιακό φορέα, μιλά στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης.



 

Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντικειμενικός, κανείς να μην παίζει με τις τύχες των εργαζομένων

«Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, δηλαδή η διάθεσή του να πληρώσει για την άδεια», ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ασφάλεια τις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς και τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες «είναι κρυστάλλινος αντικειμενικός και πρότυπο για άλλες διαδικασίες».

Είναι πολύ σύνηθες, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας όταν έρχεται η πολιτεία να ρυθμίσει μια αγορά και κάποιοι θίγονται, ο τρόπος σκέψης των επιχειρηματιών να τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές τους.

«Ουδέν ψευδέστερον», υπογράμμισε ο κ. Παπάς και κάλεσε «τους πάντες να μην παίζουν με την τύχη των εργαζομένων».



Γ. Βασιλειάδης στο Κόκκινο: Μέχρι 70 δισ. τα λεφτά που έβγαλαν παράνομα στην Ελβετία

Σε 60 - 70 δισ. ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 1/3 του ΑΕΠ, είναι οι αφορολόγητες καταθέσεις Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα προς τις ελβετικές τράπεζες. Τη σχετική εκτίμηση έκανε ο γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, για τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατά της Διαφθοράς. Προανήγγειλε δε, την προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων που βρίσκονται αδήλωτα σε καταθέσεις του εξωτερικού. (αναλυτικά)


 

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν διασπάται η εθνική γραμμή στα εργασιακά

Την ανάγκη ενίσχυσης του εθνικού μετώπου για το εργασιακό, μέσα από την υποστήριξη του κοινού ανακοινωθέντος των κοινωνικών εταίρων επισημαίνει, με δήλωση του στη «Ναυτεμπορική», ο υπουργός Εργασίας και καλεί τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση επί του θέματος αυτού, ώστε να ενδυναμωθεί και να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο η διαπραγματευτική θέση της χώρας, εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


 

Η πρώτη πτήση στο νεότευκτο αεροδρόμιο της Πάρου είναι γεγονός

Η έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου, αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Πάρο, την Αντίπαρο και ευρύτερα για τις Κυκλάδες, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο υποδομής, που συνδέεται με την τουριστική και την εν γένει ανάπτυξη της νησιωτικής περιοχής.



Δ. Βίτσας: Η αύξηση της βιωσιμότητας των αμυντικών βιομηχανιών προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Την ανάγκη οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας να είναι συνεργατικές και όχι ανταγωνιστικές, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην τελετή έναρξης των εργασιών του προγράμματος ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion. (αναλυτικά)


 

«Κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών δεν πρόκειται να κοπεί»

Σήμερα υπήρξαν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «κόβει τα επιδόματα» για τα απροστάτευτα παιδιά. Ουδέν ψευδέστερον, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.


 

ΥΠΟΙΚ: Θετικό ισοζύγιο στον αριθμό των επιχειρήσεων το α' εξάμηνο

Ο αριθμός συστάσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα το 2015 ανήλθε σε 43.846 και των διαγραφών σε 24.846, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 καταγράφονται 20.345 συστάσεις και 16.994 διαγραφές. Τα σχετικά στοιχεία έδωσε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας με βάση τις καταγραφές στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, απαντώντας σε αναφορές για την εξέλιξη του αριθμού των επιχειρήσεων στη χώρα μας. (αναλυτικά)



Πρόγραμμα Ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια από τον ΕΔΣΝΑ

Σε συνέχεια του προγράμματος συλλογής του έντυπου χαρτιού σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, που εντάσσεται στη δράση που αναπτύσσει στον τομέα της ανακύκλωσης χαρτιού με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), η αρμόδια Διεύθυνση Ανακύκλωσης με την καθοριστική συμβολή του μέλους της ΕΕ κας Κορωναίου Σοφίας, επεκτείνει τις δραστηριότητες του ΕΔΣΝΑ προχωρώντας στο σχεδιασμό Προγράμματος Ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)