to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 12.09.2016

Πολιτική

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 12/9)

Στο επίκεντρο η καταστροφική πυρκαγιά στη Θάσο και η επίσκεψη του πρωθυπουργού, ο απόηχος της συνέντευξης Τύπου στην 81η ΔΕΘ, το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, οι τηλεοπτικές άδειες...


Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

 


 

Πρώτη μέρα στο σχολείο, με εκπαιδευτικούς και βιβλία στη θέση τους - Ποιες αλλαγές θα συναντήσουν οι μαθητές

Με σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού μας συστήματος, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2016-17. Οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία που προηγήθηκε. (αναλυτικά)

Κυβερνητικές πηγές για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων: Εντάξει, τίποτα το σημαντικό δεν έγινε σήμερα...

Σειρά στοιχείων που πιστοποιούν την ετοιμότητα, την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό μετά από αρκετές δεκαετίες, παραθέτουν πηγές της κυβέρνησης, και σχολιάζουν με σκωπτική διάθεση αναφορικά με τη στάση ΜΜΕ απέναντι σε αυτό το γεγονός: "Εντάξει, τίποτα το σημαντικό δεν έγινε σήμερα..."


 

«Άριστα, 20» από τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο Παιδείας - «Καταφέραμε το αυτονόητο που εδώ και χρόνια δεν ήταν δεδομένο»

«Είχαμε βάλει ένα στοίχημα μεγάλο, να επιστρέψουμε σε αυτή τη σχολική χρονιά στην κανονικότητα, να την προσεγγίσουμε και να την ξεπεράσουμε. Σήμερα, κερδίσαμε την πρώτη μάχη, το στοίχημα, στο τεστ που βάλαμε στο Υπουργείο Παιδείας, νομίζω πήγαμε εξαιρετικά. Ο μεγάλος πόλεμος από δω και στο εξής είναι για να κατακτηθεί το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. (αναλυτικά)


 

Στο τελικό στάδιο οι προτάσεις για τα εργασιακά - Αιχμή του δόρατος η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Αιχμή του δόρατος από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, κατά τη διαπραγμάτευση, είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ο Γ. Κατρούγκαλος - «Η κατοχύρωση και η εφαρμογή στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας» το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από τη ΔΕΘ, στο ίδιο μήκος κύματος. (αναλυτικά)


 

Μαξίμου: Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. εναντίον του αρχηγού τους

Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες. Αντιλαμβανόμαστε ότι το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. (αναλυτικά)


 

Χρ. Βερναρδάκης: Σύγχρονο διοικητικό σύστημα που θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τους πολίτες και την υγιή επιχειρηματικότητα

Tο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διοργάνωσε, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ-HELEXPO, εκδήλωση με θέμα “Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση» με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό, Χριστόφορο Βερναρδάκη.


 

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε εφαρμογή της νομοθεσίας για την ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες διατάξεις». (αναλυτικά)


 

Ικανοποίηση της ΕΣΕΕ για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ για την επιβίωση και ανάπτυξη των ΜμΕ

Την ταχεία νομοθέτηση ώστε να γίνουν πράξη, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. (αναλυτικά)


 

Θ. Φωτίου: Έως και 400 ευρώ τον μήνα το κοινωνικό επίδομα στους δικαιούχους από 1/1/2017

Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» ανακοίνωσε ότι είναι ήδη έτοιμη η πλατφόρμα που θα δέχεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των δικαιούχων στην ηλεκτρονική δ/νση www.kea.gr (αναλυτικά)


 

Με αφορμή το βιβλίο του νεοφιλελεύθερου Αβραντίνη: Μητσοτάκης, Διαμαντοπούλου, Βερέμης υπέρ της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης

Ενορχηστρωμένη απόπειρα κομμάτων-επιχειρηματιών-ΜΜΕ με στόχο τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ με αφορμή την σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη, στην αρχή μάλιστα της σχολικής χρονιάς, όπου προπαγανδίζεται η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και η «δολοφονία» του δημόσιου σχολείου. (αναλυτικά)


 

Τ. Ταστάνης: Στις αρχές του 2017 το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αντικαταστήσει το χάρτινο, με πολλαπλά οφέλη για τους επιβάτες και τον ΟΑΣΑ

Με την "έξυπνη κάρτα" θα αντικατασταθούν σταδιακά από το νέο έτος τα χάρτινα εισιτήρια βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών σε όλα τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα για μια δικαιότερη τιμολόγηση των μετακινήσεων προς όφελος των επιβατών. (αναλυτικά)


 

Δημ. Τσακίρης: Ανάσα για 300.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την «επιστροφή» 300.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε κατάσταση ασφαλιστικής ενημερότητας, προκειμένου από την 1η Ιανουαρίου να ενταχθούν κανονικά στο νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, είπε ο πρόεδρος του ταμείου Δημ. Τσακίρης. (αναλυτικά)


 

Νέο πλαίσιο επιχορηγήσεων για τις «άγονες» γραμμές: Εξετάζεται όλο το πλέγμα των γραμμών-Ενισχύεται ο ρόλος των δήμων

Το υπουργείο Ναυτιλίας σχεδιάζει να καταθέσει εκ νέου ένα σχέδιο νόμου το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει διάταξη που προβλέπει ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δύναται να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με δήμους με πληθυσμό λιγότερο από 5.000 κατοίκους, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένης γραμμής ή γραμμών. (αναλυτικά)


 

Γ. Καββαθάς: Από το 2014 ζητούσαμε από τον Αντ. Σαμαρά το «πάγωμα» που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Κοστολογημένη μελέτη για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών είχε καταθέσει το 2014 η ΓΣΕΒΕΕ στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς να υλοποιηθεί, μέχρι την δύο χρόνια μετά εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, που έδωσε «ανάσα» σε 300.000 ασφαλισμένους, είπε ο Γ. Καββαθάς μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά. (αναλυτικά)


 

Ευρωπαϊκή βοήθεια για δημιουργία 1.500 θέσεων φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Ελλάδα

Την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας για τη δημιουργία 1.500 θέσεων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και την ανάγκη παροχής ευρωπαϊκής βοήθειας προκειμένου να ζήσουν με ασφάλεια, τόνισε η επίτροπος, αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των φύλων, Βέρα Γιούροβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. (αναλυτικά)


 

Η ανάπλαση του φαληρικού όρμου δρομολογείται από την Περιφέρεια Αττικής

Η αντιπλημμυρική θωράκιση του φαληρικού όρμου και η ευρύτερη ανάπλασή του, μέσα από μια πυκνή σύνθεση έργων υποδομής και προοπτικής για την ποιότητα ζωής των πολιτών, δρομολογήθηκε από την Περιφέρειας Αττικής, με την ένταξη του έργου και τη δέσμευση ποσού, ύψους 150.000.000 ευρώ, στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της. (αναλυτικά)


 

Τάξη στους δασικούς συνεταιρισμούς και στον κλάδο των δασεργατών βάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου

Τάξη στον τρόπο λειτουργίας των δασικών συνεταιρισμών, αλλά και στον κλάδο των δασεργατών, όπου οι παράνομα απασχολούμενοι (δηλαδή οι μη επαγγελματίες δασεργάτες) είναι σήμερα περισσότεροι από όσους εργάζονται νόμιμα, θα βάλει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, όπως προκύπτει από δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του προέδρου του Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Σταυρού "Η Ενωση", Αλέξανδρου Τσουραλάκη. (αναλυτικά)


 

Ερμ. Κυπριανίδου: Δρομολογείται η ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας

Μια χαρούμενη είδηση εξήγγειλε η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου που παραβρέθηκε με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου στον Αγιασμό του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. (αναλυτικά)


 

Στρ. Πλωμαρίτης: «Σύντομα θα ανοίξουν και άλλα χειρουργεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ»

«Κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει από φάρμακα, δεν θα αναβληθούν χειρουργεία, και σχεδιάζονται τα κέντρα πρωτοβάθμιας υγείας σε Τούμπα και δυτικές συνοικίες, κάνουμε τεράστιες προσπάθειες διαχείρισης της καθημερινότητας και έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε». (αναλυτικά)


 

Το περίπτερο του «Καλώς τους» στην 81η ΔΕΘ

Η πρωτοβουλία του "Καλώς τους" να μεταφέρει το μήνυμα και τα κρίσιμα ερωτήματα για τους πρόσφυγες στην καρδιά της επικαιρότητας έπιασε τόπο. Το περίπτερο ενημέρωσης για το προσφυγικό στη ΔΕΘ, δίπλα στις άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης, στήθηκε και λειτούργησε με πρόσφυγες της Softex και τα Βασιλικά, και φιλοξενούμενους σε δομές αλληλεγγύης όπως και ακτιβιστές που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό. (αναλυτικά)


 

Δυναμική εκκίνηση στην 81η ΔΕΘ: Αύξηση 20% της επισκεψιμότητας το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της

Περισσότεροι κατά 20% ήταν οι επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ στο πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διήμερο, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)