to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:16 | 10.06.2016

Κοινωνία

Ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA η σορός του Παναγιώτη Μαυρίκου

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι η απανθρακωμένη σορός που εντοπίστηκε στην Πόρσε Καγιέν που βρέθηκε καμμένη στην Αττική Οδό, ανήκει στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς, εκδότη της πρώην «Ακρόπολης», Παναγιώτη Μαυρίκο.


Ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  με τη μέθοδο του DNA  ότι ο νεκρός οδηγός της Porsche Cayenne, ιδιοκτησίας της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, το οποίο κάηκε ολοσχερώς, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην Αττική οδό, είναι ο 42χρονος εκδότης.

Νωρίτερα, τα ιατροδικαστικά συμπεράσματα είχαν δείξει ότι στη φωτιά και όχι σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου ενώ σε 15 μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, απομακρύνεται το ενδεχόμενο η αιτία της πυρκαγιάς στο όχημα, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη, να οφείλεται σε δολιοφθορά ή σε εκρηκτικό μηχανισμό. 

Πάντως, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, δεν είναι απίθανη πλέον η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα, αλλά ακόμη παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και καθαρή εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει μέχρι το απόγευμα.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι, πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Δεύτερο, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

 

Μήνυση κατ'αγνώστων για ανθρωποκτονία

Μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά αγνώστων δραστών, κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

Στην ανακοίνωση του συνηγόρου της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξη Κούγια, επισημαίνεται ότι στην μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός - εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου: "Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα".


 

Τι γράφει σήμερα η «Ακρόπολη»

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ακρόπολη», ιδιοκτησίας του Παναγιώτη Μαυρίκου που έχασε χθες τη ζωή του στην Αττική Οδό, όταν το τζιπ της συζύγου του τυλίχτηκε στις φλόγες, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, πάνω από τον τίτλο υπάρχει το εξής κείμενο: «Το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του κατεστημένου "έκλεισε" το στόμα του εκδότη της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ με μια μαφιόζικη ενέργεια η οποία ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για όσους σχεδίασαν και εκτέλεσαν τον τελευταίο Δον Κιχώτη της δημοσιογραφίας».

 

Πάνω από τη φωτογραφία του απανθρακωμένου τζιπ, γράφει «Ελλάδα: Η Κολομβία των Βαλκανίων», ενώ παρακάτω υπάρχουν φωτογραφίες από τα δημοσιεύματα πολιτικών sites για την είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου. Κάτω - κάτω, η εφημερίδα αναφέρει: «Μετά τον Τζώρτζη Αθανασιάδη και τον Νίκο Μομφεράτο, το παρακράτος εκτέλεσε ακόμη έναν δεξιό εκδότη».

Η εφημερίδα κυκλοφορεί κανονικά σήμερα στα περίπτερα, με κεντρικό τίτλο «Εν ψυχρώ δολοφονία», και από κάτω «μέρα - μεσημέρι έκαψαν ζωντανό τον Τάκη Μαυρίκο», ενώ δίπλα στη φωτογραφία του εκδότη γράφει «Αθάνατος». (με πληροφορίες από sdna.gr)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)