to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:52 | 12.07.2015

Διεθνή

#ThisIsACoup: Οι απαράδεκτες αξιώσεις των δανειστών βάζουν φωτιά στο Twitter

#ThisIsACoup - Είναι πραξικόπημα! Αυτό το hashtag στο Τwitter είναι πρώτο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αυτή τη στιγμή, ανεβαίνοντας ραγδαία πανευρωπαϊκά μέσα σε ελάχιστες ώρες. Τυχαίο; Καθόλου! Πυροδοτήθηκε δε από τη διαρροή του εγγράφου του Eurogroup με την αναφορά στο προσωρινό Grexit και την πρόθεση δημιουργίας «ταμείου» με περιουσιακά στοιχεία της χώρας ύψους 50 δισ.


.

01.00 π.μ.: Το hashtag #ThisIsACoup (είναι πραξικόπημα!) είναι τώρα πρώτο στην Ελλάδα και την Ολλανδία, δεύτερο στην Ισπανία και την Ιρλανδία, τρίτο στο Βέλγιο, πέμπτο στη Βρετανία, έκτο στην Πορτογαλία, ένατο στη Γερμανία!

Kαι πλέον ειναι 1ο και στη Γερμανία καθώς και 2ο παγκοσμίως:

 

Π. Κρούγκμαν: Nαι, αυτό είναι πραξικόπημα! Με άρθρο του στους New York Times υπό τον τίτλο «Σκοτώνοντας το ευρωπαϊκό εγχείρημα», ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών «Τρέλα», μιλά για προσπάθεια ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι το hashtag #ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) «είναι ακριβές».

Αρχική δημοσίευση (10.52 μ.μ.):

To hashtag #Thisisacoup είναι πρώτο αυτή την ώρα στο ισπανικό twitter (για τους μη γνωρίζοντες: σημαίνει πως χιλιάδες χρήστες χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη-κλειδί στα σύντομα μηνύματά τους στο Twitter) και τα μηνύματα είναι νομίζουμε εξόχως αποκαλυπτικά για το πώς αντιμετωπίζονται από μέγα μέρος της κοινής γνώμης τα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών (ανάμεσά τους το σχέδιο "προσωρινού grexit" της Γερμανίας, η φημολογούμενη αξίωση του ΔΝΤ για ψήφιση των μέτρων και μετά εκλογές κ.λπ., το σχέδιο για ταμείο με τη δημόσια περιουσία της χώρας προς εκποίηση κ.λπ.):

* «Μήπως η Γερμανία επιβάλλει ένα "καθεστώς κυρώσεων" στην Ελλάδα;»

* Η πιο ντροπιαστική συμπεριφορά που έχει υπάρξει στην ευρωπαΪκή ήπειρο»

* «Ενα πολύ ευρωπαϊκό πραξικόπημα»:


* Όλες οι επιλογές για την Ελλάδα στο τραπέζι (παλιό σκίτσο του Latuff):

* Ή το γνωστό keep calm:

* Σε ποια σημεία της υφηλίου ακούγεται το «Είναι πραξικόπημα!»

* Αλληλεγγύη απ' όλη την Ευρώπη:

Παρακολουθήστε εδώ το hashtag #ThisIsACoup

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)