to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:08 | 18.05.2021

Κοινωνία

«Θέλουμε τις σχολές μας πίσω»: Συνεχίζουν τα διά ζώσης αντιμαθήματα οι φοιτητές

Την επιθυμία τους να επιστρέψουν στις σχολές τους δηλώνουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πραγματοποιώντας αντιμαθήματα για ζητήματα που τους απασχολούν - Το έκτο διά ζώσης αντιμάθημα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πάντειο με θέμα το παλαιστινιακό ζήτημα


Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Δευτέρας το έκτο δια ζώσης αντι-μάθημα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Ιστορικές και διεθνείς προεκτάσεις του παλαιστινιακού ζητήματος». 

Το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είχαν πραγματοποιήσει μια σειρά από αντι-μαθηματα, έχοντας ως βασικό τους αίτημα την επιστροφή στις σχολές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αντι-μαθηματα έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες σχολές άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (π.χ. ΕΚΠΑ, ΓΠΑ, ΑΠΘ κ.α.).

Το αντι-μάθημα που διοργάνωσαν χθες το απόγευμα οι φοιτητές του Παντείου περιλάμβανε την συζήτηση με τον Νεκτάριο Μπουγδάνη, υποψήφιο διδάκτορα.

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).

Πάνω από έναν χρόνο τώρα τα πανεπιστήμια είναι κλειστά. Την ώρα που άλλες δραστηριότητες έχουν ανοίξει, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει συνολικά μέτρα για την ασφαλή επιστροφή όλων των φοιτητών στις σχολές τους. Όπως, άλλωστε, δηλώνουν και οι ίδιοι οι φοιτητές επιθυμούν να επιστρέψουν στις σχολές τους και στα μαθήματά τους με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουν τον αγώνα τους καλώντας σε συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα.  

«Οι σχολές μας μπορούν και πρέπει να ανοίξουν»

Ο Γιώργος Λυκοπάντης, φοιτητής στο Πάντειο, ο οποίος συμμετέχει στην «Πρωτοβουλία φοιτητών/-τριών Παντείου ενάντια στο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη» σημείωσε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα στο Πάντειο, μέσα από τον συντονισμό των Συλλογικών φορέων αλλά και με πρωτοβουλίες του Φοιητικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν  αρκετά μαθήματα με στόχο το ξαναζωντάνεμα της σχολης μας.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τις συγκεκριμένες δράσεις με αποκορύφωμα το χθεσινό μάθημα της Πρωτοβουλίας που βρέθηκαν στο Πάντειο περίπου 100 φοιτητές για να το παρακολουθήσουν. Αποδεικνύουμε στην πράξη στην κυβέρνηση που αδιαφορεί για τις σπουδές μας και μας εμπαίζει, ότι οι σχολές και πρέπει και μπορούν να ανοίξουν.

Μετά από 1.5 χρόνο τηλεκπαίδευσης και την στιγμή που ανοίγουν απο τα ιδιωτικά ΙΕΚ μέχρι και τα καζίνο, οφείλει να πάρει η κυβέρνηση όλα τα μέτρα υγειονομικής  προστασίας και να γυρίσουμε ξανά στις σχολές μας με ασφάλεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)