to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 23.04.2013

Πολιτική

Θα δεχθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου αιμοδοσία μόνο για Έλληνες από χρυσαυγίτες;

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι "η διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου έχει υποχρέωση να διευκρινίσει άμεσα, υπεύθυνα και με σαφήνεια, με δημόσια ανακοίνωσή της, ότι δεν αποδέχεται αιμοδοσία μόνο για Έλληνες".


Η νεοναζιστική οργάνωση χρυσή αυγή εξέδωσε της εξής ανακοίνωση: “Eνημερώνουμε τα μέλη και τους συντοπίτες μας Σαμίους, ότι στις 27/04/2013 και ώρα 9 π. μ. η τοπική οργάνωση Σάμου της χρυσής αυγής θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης « ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ », αιμοδοσία μελών, υποστηρικτών και φίλων του κόμματος μας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Σάμου προς ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας τράπεζας αίματος «πράσινη πτέρυγα», αλλά και σε όλη την Ελλάδα την ίδια ημέρα. Η συνέχιση της προσπάθειας αυτή θα αποδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, καθώς και την ελπίδα για ζωή, που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι μας, με πολύτιμο αίμα για τους Έλληνες που το έχουν ανάγκη.”

Τα διεστραμμένα και άρρωστα μυαλά των φασιστών επιχειρούν να μετατρέψουν μια ύψιστη εκδήλωση ανθρωπιάς , προσφοράς και αλληλεγγύης σε πεδίο εφαρμογής των ρατσιστικών τους αντιλήψεων για ανώτερες και κατώτερες φυλές, για ευγενές και βρώμικο αίμα, αντιλήψεις, οι οποίες  όταν εφαρμόστηκαν στην πράξη από τους εγκληματίες ιδεολογικούς και πολιτικούς τους προγόνους, οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είναι στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον και υποχρέωση να επιβεβαιώσουμε μια βασική κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού: Το αίμα μεταγγίζεται σε όποιον το έχει ανάγκη, με αμιγώς ιατρικά κριτήρια, ανεξάρτητα από καταγωγή , φύλο, φυλή, χρώμα, θρησκεία, ιδεολογία ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου έχει υποχρέωση να διευκρινίσει άμεσα, υπεύθυνα και με σαφήνεια, με δημόσια ανακοίνωσή της, ότι δεν αποδέχεται αιμοδοσία μόνο για Έλληνες και ότι το αίμα χορηγείται σε όποιον το έχει ανάγκη. Πρέπει επίσης να εξηγήσει τι ακριβώς είναι η τράπεζα αίματος «πράσινη πτέρυγα», ποιος διαχειρίζεται τα αποθέματά της σε αίμα και με ποια κριτήρια.

Καλούμε τους ιατρικούς φορείς του νησιού ( ιατρικό σύλλογο Σάμου, ένωση ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών Σάμου) να τοποθετηθούν έγκαιρα και με σαφήνεια σε ένα θέμα που αφορά άμεσα την ιατρική δεοντολογία και τους κανόνες άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος.

Καλούμε τις αρχές του τόπου, τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, τους συλλογικούς φορεία και όλους τους δημοκράτες του νησιού σε εγρήγορση και κινητοποίηση. Να μην επιτρέψουμε να μολυνθεί  η κοινωνία μας από τη φασιστική πανούκλα. Να τοποθετήσουμε τη ναζιστική συμμορία εκεί που ανήκει: σήμερα στο περιθώριο και την περιφρόνηση της κοινωνίας, αύριο στο σκουπιδότοπο της ιστορίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)