to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 05.04.2016

πηγή: Η Αυγή

Πολιτική

Θ. Πελεγρίνης: Επιβεβλημένες οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, αλλιώς θα κλείσουν τα σχολεία (βίντεο)

Στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης σε συνέντευξή του, το πρωί στο Mega.


Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των προσλήψεων που ζητά ο υπουργός Παιδείας καθώς υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα σχολεία.

Όπως εξήγησε: «Πέρυσι για να πάρει το υπουργείο αναπληρωτές εκπαιδευτικούς διέθεσε 160 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και έτσι έμειναν 190 εκατομμύρια και αναρωτήθηκε τί θα συμβεί τα επόμενα χρόνια».

Σε αντιδιαστολή της συνηθισμένης μεμψιμοιρίας για την ελληνική παιδεία απάντησε ότι το επίπεδο της παιδείας στη χώρα μας είναι υψηλό, καθώς τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων γίνονται δεκτά, από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου "που σημαίνει ότι έχει αξία" ενώ χιλιάδες νέοι επιστήμονες πήγαν στο εξωτερικό και βρήκαν δουλειά σε πανεπιστήμια, ιδρύματα και εταιρείες.

Επιπλέον πληροφόρησε ότι το Μάρτιο υπογράφηκε συμφωνία ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών, μεταξύ Λυκείων Γαλλίας και Ελλάδας για όπου και οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο της παιδείας στη χώρα μας.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ένταξης για τα παιδιά των προσφύγων

"Τα σχολεία τα δικά μας δέχονται αυτά τα παιδιά και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες, ώστε να ενταχθούν" είπε απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία στην Ελλάδα περίπου 20.000 μικρών παιδιών και την πιθανότητα να τους δοθεί η δυνατότητα φοίτησης σε σχολείο στη χώρα μας, ο κ. Πελεγρίνης τόνισε ότι ήδη η Ελλάδα έχει εμπειρία από παιδιά άλλων εθνικοτήτων στο εκπαιδευτικό της σύστημα.

Το πρόβλημα είναι σύνθετο αλλά υπάρχει ευαισθησία ενώ πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι στα πολυπολιτισμικά σχολεία είναι "αυξημένων προσόντων" και θα γίνει σεβαστή τόσο η γλώσσα τους όσο και η ανάγκη να μάθουν και ελληνικά. Σημείωσε ωστόσο χρειάζεται βοήθεια για να γίνει σωστή αντιμετώπιση φέρνοντας ως παράδειγμα την Αγγλία που διέθεσε 12 εκατομμύρια λίρες για διαπολιτισμικά σχολεία.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)