to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 18.05.2014

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Τραμπούκοι απειλούν πολίτες - Συνεχής παραβίαση της νομοθεσίας από το συνδυασμό Μώραλη

Εισβολή μηχανοκίνητων ομάδων στον Πειραιά καταγγέλλει ο συνδυασμός του Θ.Δρίτσα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, μηχανοκίνητες ομάδες ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες περιφέρονται σε εκλογικά τμήματα, φωτογραφίζουν και απειλούν υποψηφίους του συνδυασμού - ‘«Η προκλητική παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από το συνδυασμό Μώραλη συνεχίζεται παρά τις επίσημες καταγγελίες και την εισαγγελική εντολή . Ερωτηματικά για το ρόλο της Πειραϊκής Εκκλησίας» σημειώνει το σχετικό δελτίο Τύπου


Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα κρούσματα παραβίασης της νομιμότητας, ο Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε "στα τραπεζάκια που είχαν στηθεί σε περίοπτες θέσεις για τη διανομή σταυρομένων ψηφοδελτίων" και στηλίτευσε τα "κηρύγματα από άμβωνος υπέρ του κ. Μώραλη" που παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί "σε ορισμένες ενορίες όπως του Αγίου Νείλου" αλλά και σε άλλες.

Παράλληλα έκανε λόγο για άτομα με μηχανάκια που απειλούν και "τραμπουκίζουν" ψηφοφόρους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, μηχανοκίνητες ομάδες ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες περιφέρονται σε εκλογικά τμήματα, φωτογραφίζουν και απειλούν υποψηφίους του συνδυασμού Δρίτσα.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου για την παραβίαση της νομοθεσίας και τους τραμπουκισμούς:

 

Από το πρωί καταγγείλαμε στον αρμόδιο  Εισαγγελέα και στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά δεκάδες περιστατικά ανοικτής παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας από οργανωμένα συνεργεία του συνδυασμού Μώραλη . ΄Εξω από σχολικά συγκροτήματα στα οποία λειτουργούν εκλογικά τμήματα τα συνεργεία αυτά πλησιάζουν πολίτες και τους προτείνουν ψηφοδέλτια του συνδυασμού τους και μάλιστα πολλές φορές σταυρωμένα

Μετά την εντολή του Εισαγγελέα παρατηρήθηκε μία σχετική ύφεση στη δραστηριότητα αυτή . Ήδη όμως από τις 13.00 το μεσημέρι οι δράσεις αυτές πολλαπλασιάστηκαν . 

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία , να φροντίσουν για την εφαρμογή του Νόμου και άμεσα να προβούν σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου . Εάν οι αρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη επιθυμούν πράγματι ισότιμες εκλογές δεν έχουν παρά να αναλάβουν δράση ΤΩΡΑ χωρίς καμία καθυστέρηση . 

Σημειώνουμε επίσης  ότι έχουμε καταγγελίες πολιτών σύμφωνα με τις οποίες σε ιερό ναό της πόλης ο ιερέας , μετά το τέλος της λειτουργίας,απευθυνόμενος στους εκκλησιαζόμενους έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη.  Καλώ, με όλο το σεβασμό, για δεύτερη φορά το Μητροπολίτη Πειραιά να δώσει καθαρή απάντηση κατά πόσον είναι δική του βούληση η παρέμβαση της Πειραϊκής Εκκλησίας στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Πειραιά, υπέρ του συγκεκριμένου συνδυασμού.

Τέλος πριν από λίγη ώρα άρχισαν να περιπολούν στην πόλη μηχανοκίνητες ομάδες μαυροντυμένων, χωρίς διακριτικά πολιτικής ταυτότητας και να τρομοκρατούν τους πολίτες

Σαράντα χρόνια παλεύουμε ώστε οι εκλογές στην πόλη μας να διεξάγονται με τρόπο ειρηνικό και δημοκρατικό. Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση της πόλης σε εισβολείς».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)