to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:11 | 09.02.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Ένα διαφορετικό, δημοκρατικό υπουργείο Ναυτιλίας

Για ένα «διαφορετικό, δημοκρατικό» υπουργείο Ναυτιλίας με ενίσχυση των πολιτικών δομών δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας.


Ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε ότι η επιστράτευση των ναυτικών είναι παρελθόν κι έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας των ναυτικών, όπως και του προβλήματος των απλήρωτων ναυτικών.

Ο Θ. Δρίτσας σχολίασε ότι υπάρχουν απλήρωτοι ναυτικοί ακόμα και σε επιδοτούμενα δρομολόγια κι επισήμανε ότι έλαβε δέσμευση για αντιμετώπιση του προβλήματος ως το Πάσχα προειδοποιώντας ότι «όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εμείς θα τις αναλάβουμε», ενώ έθεσε ως στόχο την ελαχιστοποίηση της μη εκτέλεσης δρομολογίων.

Για τα λιμάνια, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησής τους και την πρόθεση της κυβέρνησης αυτά να αποτελέσουν «στρατηγικούς άξονες ανάπτυξης», ενώ όσες εταιρίες διατηρήσουν τον έλεγχο λιμανιών θα πρέπει να δεσμευτούν για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την προστασία περιβάλλοντος, την παροχή πρόσβαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την διαφάνεια.

Με αφορμή το περιστατικό της Κέρκυρας, ο Θ. Δρίτσας εξάγγειλε την επανεξέταση όλων συμβάσεων διαχείρισης αποβλήτων, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην στελέχωση κι εκσυγχρονισμού του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της ρήτρας νησιωτικότητας σχολιάζοντας ότι «για να γεννηθεί η νέα Ελλάδα, οι νησιώτες πρέπει να μείνουν στα νησιά τους».

Για το Λιμενικό, ο Θ. Δρίτσας μίλησε για ανασχεδιασμό του σώματος ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα, την φοροδιαφυγή, την έρευνα και διάσωση στην θάλασσα και τον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων, και δεσμεύτηκε για έναν «δημοκρατικό, δίκαιο κι αδιάβλητο» τρόπο πρόσβασης στις σχολές του Λιμενικού.

Κ. Π.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)