to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:14 | 01.09.2016

left.gr

Κοινωνία

Τελικά δεν παραποίησε το left.gr τους ΝΥΤ, κύριε Μπογδάνο μας

Μια "ανακάλυψη" του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ για την παραποίηση τίτλου των New York Times από το left.gr μάλλον γύρισε μπούμεραγκ, αφήνοντας ερωτήματα για το τι συνέβη και οι ΝΥΤ άλλαξαν τίτλο σε δημοσίευμά τους που αφορούσε την αδειοδότηση των ελληνικών καναλιών. Ποιος άραγε ενοχλήθηκε από τον αρχικό αιχμηρό για τη διαπλοκή τίτλο;


Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή...

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ισχυρίζεται ότι το left.gr είναι... χαμένο στη μετάφραση αναφορικά με δημοσίευμα των New York Times που έχει τίτλο "H ελληνική κυβέρνηση θέλει να κλείσει τα μισά κανάλια της χώρας". Μιλάει για απόδοση από το left.gr και για δημοσίευμά μας (που ποτέ δεν υπήρξε) με τίτλο "Ο Τσίπρας σπάει το τρίγωνο της διαπλοκής"

Ιδού, λοιπόν το επίμαχο δημοσίευμα που με επιμονή ζητούσε ο Κ. Μπογδάνος στο αέρα της εκπομπής του, για να αποδείξει τη "μαϊμουδιά" του left.gr.

Το άρθρο των New York Times ποιον τίτλο είχε αρχικά;

Ακόμα κι αν σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα αλλάξει εκ των υστέρων ο τίτλος, το URL μένει και προδίδει την πρότερη μορφή. Και στην περίπτωσή μας το greece-cracks-down-on-triangle-of-corruption μένει για να αποδεικνύει ότι ουδεμία παραποίηση, "ελεύθερη απόδοση" ή ό,τι άλλο δεν συνέβη. 

Ο τίτλος όμως άλλαξε...

Το left.gr αναδημοσίευσε το εν λόγω άρθρο, όπως και δεκάδες άλλα σάιτ στην Ελλάδα, μεταφράζοντας τον αρχικό τίτλο "Greece cracks down on triangle of corruption".

Γιατί όλοι αναδημοσίευαν αυτό...

Και το ύφος του Κ. Μπογδάνου άλλαξε

Όταν ο δημοσιογράφος είδε το σχετικό "κράξιμο" για την αποκάλυψη στο κινητό του, ότι η "μαϊμουδιά", όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, είχε γίνει από κάποιον άλλο, φιλελε... συστημικό, παρουσίασε στον πρόθυμο να δηλώσει "κάτι πρέπει να πούνε..." Πορτοσάλτε" τα νέα ευρήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)