to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 07.12.2014

Κοινωνία

Ταραγμένη επέτειος: Τα διεθνή ΜΜΕ για τις διαδηλώσεις και την καταστολή της 6ης Δεκέμβρη (βίντεο - φωτ.)

Ψηλά στην ατζέντα των διεθνών ΜΜΕ οι συγκρούσεις και η άγρια καταστολή που σημάδεψαν τις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά την 6η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Ενδεικτικά:

Η ιστοσελίδα του Guardian κάνει αναφορές στις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας η οποία «έκανε χρήση χημικών και αντλιών νερού και συνέλαβε περίπου 100 διαδηλωτές».

Riot policemen

Το reuters κάνει λόγο για εξοργισμένους διαδηλωτές που επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, ΑΤΜ και καταστήματα και σύννεφα καπνού που σκέπασαν την Αθήνα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Όπως και ο Guardian, το reutes κάνει αναφορά στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που «νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση». Επίσης υπογραμμίζει ότι οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε μία ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύεται την έξοδο από το αντιδημοφιλές πρόγραμμα λιτότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Russia Today: Η Αθήνα στις φλόγες στην επέτειο της αστυνομικής δολοφονίας

Στη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού εστιάζει το ρεπορτάζ του rt.com που κάνει λόγο για 8.000 διαδηλωτές στην απογευματινή διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Η βία ξεκίνησε στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν περίπου 200 κουκουλοφόροι πυρπόλησαν ΑΤΜ και αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια (σσ «στη μποέμικη γειτονιά των Εξαρχείων», είναι η ακριβής περιγραφή στα περισσότερα ΜΜΕ).

Στις βίαιες συγκρούσεις αναφέρεται εκτενώς και το bbc που απαριθμεί 5000 διαδηλωτές στην Αθήνα και 100 προσαγωγές. Κάνει αναφορά σε αντίστοιχα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη καθώς και στην αλληλεγγύη των διαδηλωτών στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

 

Euronews: Νύχτα βίας στην Αθήνα

Για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην επέτειο της αστυνομικής δολοφονίας ενός εφήβου κάνει λόγο το αγγλόφωνο Euronews. «Νύχτα βίας στην Αθήνα και κλεφτοπόλεμος στα Εξάρχεια», η μεταφορά του ρεπορτάζ στο ελληνικό παράρτημα του Euronews:

Ταραχές στην Αθήνα σε αλληλεγγύη στον αναρχικό κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, γράφει ο Independent:

Για «χάος» στην Αθήνα μιλάει η εντυπωσιοθηρική Daily Mail επικαλούμενη το ρεπορτάζ του Reuters:

Riot police stand guard amid clouds of smoke as they attempt to quell the riots which broke out across the Greek capital

Masked protesters attempt to set a riot police truck on fire using home made petrol bombs

Riot police jump out of the way from the bombs thrown by protesters. About 100 people were arrested during the unrest

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)