to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:56 | 24.07.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Ταϊβάν: 48 τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας

Το αεροσκάφος, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη κοντά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Ταϊβάν.


Τη θλίψη τους για τα 48 θύματα της χθεσινής συντριβής αεροσκάφους της TransAsia Airways την ώρα που επιχειρούσε κατεπείγουσα προσγείωση στο νησί Πενγκχού της Ταϊβάν, εξέφρασαν οι ηγέτες της Κίνας και της Ταϊβάν.

Το αεροσκάφος, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη κοντά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Ταϊβάν. Σε αυτό επέβαιναν 58 άνθρωποι (54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα). Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γαλλίδες φοιτήτριες της Ιατρικής.

«Σήμερα είναι μία πολύ θλιβερή μέρα στην ιστορία της αεροπορίας της Ταϊβάν. Σύσσωμη η Ταϊβάν πενθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ταϊβάν Μα Γινγκ-τζέου.

Από την πλευρά του, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, εξέφρασε την «βαθιά οδύνη» του όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μακόνγκ της νήσου Πενγκχού. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι σαφή.

Οι αρχές της Ταϊβάν δεν βρίσκουν πιθανό το ενδεχόμενο το αεροσκάφος της TransAsia Airways να συνετρίβη λόγω καιρού. 

Η πολιτική αεροπορία της χώρας ανέφερε ότι ο καιρός την Τετάρτη ήταν κατάλληλος για πτήση. «Έκαναν εννέα πτήσεις το ίδιο δρομολόγιο μεταξύ 2 μ.μ. και 7 π.μ.. Μόνο το αεροσκάφος της TransAsia συνετρίβη» δήλωσε ο διευθυντής της δημόσιας αεροναυτικής υπηρεσίας.

«Τα δελτία καιρού έδειχναν ότι όλα ήταν εντάξει για την προσγείωση. Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι πήγε λάθος», πρόσθεσε, ενώ γνωστοποίησε ότι η επιτροπή για την ασφάλεια των πτήσεων ξεκίνησε έρευνα, από την οποία θα εξαχθεί συμπέραμα μέσα σε έναν χρόνο.  

Ο Ταϊβανέζος αξιωματούχος είπε ακόμη ότι οι αρχές δεν αποκλείουν τίποτα και ανακοίνωσε ότι η εξέταση των μαύρων κουτιών θα ξεκινήσει σήμερα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)